CInMED pokazao humanost na djelu

0
43

Odrekli se novogodišnje zabave u korist korisnika narodne kuhinje u Baru

Zaposleni u Institutu za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore ujedinili su se u zajedničkom cilju da novac za organizovanje novogodišnje proslave bude opredijeljen za veći i uzvišeniji cilj, te je tako odlučeno da u humanitarne svrhe budu usmjerena sredstva u iznosu od 3.000 eura.

U duhu novogodišnjih i božićnih praznika, odlučili su da radost podijele sa 250 korisnika Narodne kuhinje u Baru, od kojih je 109 djece.

Tim povodom je direktorica Instituta za ljekove i medicinska sredstva doc. dr med. spec. Snežana Mugoša posjetila Narodnu kuhinju u Baru, gdje ju je ugostila Ljiljana Vujović u ime nevladinog udruženja „Žene Bara“ koje je osnovalo Narodnu kuhinju prije četiri godine.

– Na kraju godine kada pravimo osvrt na svoja djela i preispitujemo načine da budemo bolji i uspješniji, pravo je vrijeme da se podsjetimo da su upravo humanost i dobrota recept za sreću. Nikako ne smijemo zaboraviti da su humanost i plemenitost najljepše i najvrednije čovjekove osobine, jer kada širimo dobrotu oko sebe istovremeno je učvršćujemo u sebi samima – izjavila je dr Mugoša.

Uz neizmjernu zahvalnost na ovakvom činu, Vujović je upoznala dr Mugošu sa humanitarnim akcijama koje su Žene Bara realizovale u proteklom periodu.

– Posebno nam je zadovoljstvo bilo da ugostimo dr Mugošu i nadamo se da je ovo tek početak buduće uspješne saradnje. Ova donacija nam je izuzetno značajna jer su potrebe naših sugrađana nažalost svakim danom sve veće – kazala je Ljiljana Vujović.

Dr Mugoša je izrazila zadovoljstvo što su zaposleni u Institutu na ovaj način pokazali svoju humanost i solidarnost.

– Velika mi je čast što sam imala priliku da upoznam ove divne žene i uručim donaciju. Prilika da pomognemo korisnicima Narodne kuhinje u Baru učinila je sve zaposlene u Institutu izuzetno ispunjenima, srećnima i zadovoljnima. Ponosna sam na njih i nadamo se da će naš skromni dar podstaknuti i sve ostale da u duhu novogodišnjih i božićnih praznika djelić svog uspjeha podijele sa onima kojima je to najpotrebnije i da u narednoj godini razvijaju empatiju, osobinu kojoj ljudski rod duguje zahvalnost za opstanak, pogotovo kada su u pitanju najmlađi – istakla je dr Mugoša.

Verica Pantelić