DONATORI POMOGLI OPŠTU BOLNICU SA 40 000 EURA

0
541

03Na inicijativu interniste-endokrinologa dr Valentine Kalinić, a uz pomoć menadžmenta hotela „Sidro“, u četvrtak 6. avgusta, održano je donatorsko veče namjenjeno prikupljanu sredstava za poboljšanje uslova u Opštoj bolnici u Baru.

Na donatorskoj večeri, uz pomoć barskih privrednika, prikupljen je građevinski materijal, tehnički uređaji i inventar u vrijednosti od 40 000 eura. Među najvećim donatorima bila je barska firma „Top stil“ koja je donirala građevinski materijal u vrijednosti od 10 000 eura.

„Ovo je, nadam se, prvi korak, jer svi smo mi potencijalni bolesnici i svi zajedno treba da vodimo računa o uslovima u kojima se liječe članovi naše porodice, naši prijatelji i sugrađani. Bolnica je institucija od društvenog interesa, stoga pacijenti i zaposleni treba da imaju optimalne uslove,“ kazao je vlasnik firme „Top stil“ Đorđije Pavićević na donatorskoj večeri.

Donatorsku akciju podržala je i Opština Bar.

„Velika je čast biti u odabranom društvu, ovakvim povodom. Privrednici Bara prepoznali su važnost akcije, a zajedno sa njima i Opština koja uvijek podržava sve inicijative koje znače poboljšanje infrastrukture. Posebno mi je drago što je ovo akcija za barsku bolnicu, jer naše malo ljudima koji se liječe sigurno znači puno“, rekao je Dušan Raičević, potpredsjednik opštine Bar obraćajući se prisutnim donatorima.

Direktorka Opšte bolnice Branka Milović, zahvalila je svim učesnicima ove humanitarne akcije.

„Znamo da su teški uslovi tržišnog poslovanja i zadovoljstvo je što barski privrednici imaju volju i spremnost da pomognu Opštu bolnicu. Naše je da najracionalnije iskoristimo donacije koje smo dobili kako bi se postigao što bolji efekat. Krenućemo odmah sa adaptacijom Internog odjelenja. No, klimatizacija ovog dijela bolnice zbilja je primarna, zatim krečenje i promjena podova,“ kazala je direktorka Milović. Ona je takođe, istakla da dobijena donacija obavezuje sve zaposlene da rade još bolje i da pruže najkvalitetniju njegu pacijentima.

Dr Kalinić, zahvaljujući čijoj ideji je organizovano donatorsko veče, istakla je da je veoma srećna što su se barski privrednici u ovolikom broju odazvali ovoj akciji.

„Prezadovoljna sam rezultatima akcije, od organizatora hotela „Sidro“, Radio Bara i drugih medija, do učesnika, donatora koji su donirali više nego što smo očekivali. Početna ideja bila je nabavka klima uređaja, a donacije su stigle i u građevinskom materijalu, namještaju, medicinskoj opremi, građevinskim radovima, tako da ćemo uspjeti ne samo da klimatizujemo Interno odjeljenje, već i da opremimo dijelom i neka druga,“ rekla je dr Kalinić.

Doprinos donatorskoj večeri dali su muzičari „Orkestar Omera Hodžića“, Rajo i Lidija Simonović, koji su veče upotpunili zabavnim programom u kome su učestvovali i novinari Milan Vujović i Vesna Šoškić.

Donatori koji su se odazvali akciji su: „Bonesa“, „Gomi mont doo“, AD Luka Bar, Opština Bar, „Port of Adria“, doo „Svord“, Hamza Đenčić, Barska plovidba, „Soho grupa“, „Blank doo“, „Orhideja“, doo „A3 group“, „Kurir Eko“, „Porto sole – A3 tim“, „E-plus“, „Fero stil“, doo „Kalamper“, „Nimont doo“, „VG group“, „RTM company“, „Multiprint“, „Rapex“, „Prva banka“, „Zenšped“, GIP „Mirox“, „Tina time doo“, „Baranka – export – import – Pejanovići“, „GMG“, Savo Bošković, „ANB“, „Ordinacija Jasmina Kapa“, Sindikalna organizacija Luke Bar, TO Bar, „2. Decembar“, „Međedović company“, „Cerovo doo“, „PSP doo Bar“, „Top stil“, „Servis Stanišić“, „Servis Perović“, „Montenegro servis“ i drugi.

Samo nekoliko dana nakon održavanja donatorske večeri počeli su radovi na opremanju Internog odjeljenja Opšte bolnice u Baru.

„Već u subotu 8. avgusta počeli su radovi na adaptaciji Internog odjeljenja montiranjem klima uređaja. Nekoliko dana kasnije, 12. avgusta počelo je postavljanje pločica na donjem spratu Internog odjeljenja i sanacija pojedinih kupatila. Do 1. septembra završiće se kompletna adaptacija koja, pored pomenutih radova obuhvata i molerske radove, postavljanje venecijanera i rolo zavjesa, zamjenu namještaja u internim ambulantama i izradu prilaza Internom odjeljenju,“ rekla je dr Kalinić.