Dr Mujo Agović – In memoriam

0
367

Dr Mujo Agović

(1955 – 2021)

 

U Podgorici je 23. februara u 65. godini, preminuo oftalmolog Kliničkog centra Crne Gore dr Mujo Agović od posljedica koronavirusa.

Dr Mujo Agović je rođen 1955. godine u Andrijevici. Osnovnu i srednju školu je zavrsio u Podgorici,  tadašnjem Titogradu. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1980. godine, a specijalističke studije iz oblasti oftalmologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1989. godine. Radni vijek proveo je u Podgorici. U KCCG je bio od 1985. godine. Sahranjen je na groblju na Cijevni u užem krugu zbog epidemioloških mjera. Za sobom je ostavio suprugu Sanju i dvoje maloljetne djece, kćerku Lejlu i sina Vildana.

Dr Mujo Agovic je 1996. godine prvi u Crnoj Gori počeo laserfotokoagulaciju kod pacijenata sa dijabetesnom retinopatijom. Pod njegovim mentorstvom mnogi ljekari su završili specijalizaciju i postali dobri oftalmolozi.

Komemorativnu sjednicu, održanu u KCCG,  otvorila je direktorica Centra dr Ljiljana Radulović, a od pokojnog dr Agovića biranim riječima oprostile su se dr Jelena Radojičić, direktorica Klnike za očne bolesti KCCG i dr Biljana Milojko Šćepović,  predsjednica Crnogorskog oftalmološkog društva.

Povodom smrti dr Muja Agovića oglasila se saopštenjem Ljekarska komora Crne Gore, navodeći da će među kolegama i pcijentima ostati upamćen kao najljepši primjer ljekarske profesije.