Feng-Šui za studente

0
650

Primjenom feng-šui metoda možete poboljšati ener­giju svake prostorije, a to će se višestruko povoljno odraziti i na Vas. Kada je energija Vašeg doma u harmoniji, to će uticati na Vaše aktivnosti, potrebe, stanje organizma…

Feng-šui možete koristiti i da bi ostvarili lakši i bolji uspjeh u obrazovanju. Nekoliko korekcija će biti dovoljno.

Radni sto i određivanje povoljnog pravca

Radni sto učenika ili studenta mora biti uredan i organizovan. Osim toga, potrebno ga je postaviti u jedan od četiri povoljna lična pravca, da bi ostvarivali bolje rezultate.

Aktiviranje sjeveroistoka

Sektor koji je vezan za sreću u obrazovanju jeste sjeveroistok. Knjige, dodatni pribor, literatura koju koristite i ostalo što je vezano za učenje, smjestite u sjeveroistočni dio doma ili prostorije u kojoj učite. Potrebno je dodatno ojačati element zemlje, ali i aktivirati ga detaljima koji pripadaju elementu vatre. Kombinujte predmete (boje i materijale od kojih su izrađeni) tako da oni aktiviraju i harmonizuju ovaj dio prostora (SI).

Najmlađi učenici – istok

Kako istočni sektor kuće predstavlja rast (uopšte, ali i mentalni rast i razvoj), najmlađe učenike smjestite u ovaj dio. U prostorije djece koja su previše aktivna možete unijeti više modroljubičaste boje. To će se povoljno odraziti i na koncentraciju. Osim ovih, možete dodati i detalje u smirujućim, blagim tonovima plave boje.

Za studentske sobe

Kada su u pitanju studentske sobe, treba biti naročito obazriv, s obzirom na to da li se radi o malim pros­torijama, ili ih koristi više osoba. Pobrinite se da:

– Redovno sklanjate sve suvišne stvari

– Održavate sobu urednom i čistom

– Organizujete papire, knjige…

– Koristite povoljne pravce

– Ormare održavate urednim

– Prostor ispod kreveta bude slobodan.

 

Maja Pejović, feng-šui konsultant