In memoriam – Dragana Loncović

0
938

Preminula medicinska sestra Dragana Loncović od posljedica korone

Viša medicinska sestra Opšte bolnice u Pljevljima Dragana Loncović (1984) preminula je 16. avgusta od posljedica infekcije virusom korona. Ona je drugi slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima, nakon smrti prim. dr Miloja Jestrovića iz Doma zdravlja.

Dragana je dugo godina, iako veoma mlada, radila kao glavna medicinska sestra na Internom odjelenju pljevaljske bolnice.

Na odjelu Internog odjeljenja radila je sa oboljelima od Covid 19. Kad joj je konstatovan pozitivan test na virus korona, prebačena je u bolnicu Brezovik u Nikšiću, a poslije pogoršanja zdravstvenog stanja u KCCG u Podgorici gdje je i preminula.

Draganine kolege kazale su  da se ona još u martu, kada je počela epidemija korone, prva dobrovoljno javila da radi na Odjeljenju za COVID 19 i pokazala neviđenu upornost u radu sa oboljelim sugrađanima.

Dragana Loncović, visoka medicinska sestra, svojom posvećenošću i savjetima zavrijedila je poštovanje kolektiva Opšte bolnice Pljevlja, kao i svih pacijenata o čijem zdravlju je brinula. Opšta bolnica Pljevlja izgubila je dobrog  radnika, velikog čovjeka, nesebičnog druga i prijatelja.

Kao medicinska sestra, radila je 16 godina, a u periodu od 2012 do 2018.godine obavljala je i poslove  glavne medicinske sestre na  Internom  odjeljenju.

Posljednje dvije godine Dragana je bila  pedagog, koja je prvoj generaciji učenika Srednje stručne škole, smjer zdravstveni tehničar u Pljevljima, nesebično prenosila svoje znanje i iskustvo.

Isticala se humanitarnim radom, naročito pomoći sveštenstvu manastira Svete Trojice u Pljevljima u rješavanju njihovih zdravstvenih problema.

Tužne su kolege, prijatelji i Pljevljaci zbog prerane smrti mlade koleginice koja je položila ono što je najvrijednije, svoj život, boreći se za zdravlje svojih sugrađana.

Tugujemo i iskreno žalimo i mi, njene kolege iz Nacionalnog udruženja medicinskih sestara i babica Crne Gore.

JZU Opšta bolnica Pljevlja

Nacionalno udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore