JU Stručna medicinska škola u Podgorici

0
6883

medicskolaMedicinska škola u Podgorici osnovana je 1972. godine. Škola je počela sa radom u amfiteatru Dječije bolnice, a upisano je samo jedno odjeljenje. Već naredne godine dobija objekat na Trgu Božane Vučinić i, iz godine u godinu, upisuje sve veći broj učenika. Tako izrasta u jednu od najvećih stručnih škola u Crnoj Gori.

Škola danas broji 1211 učenika raspoređenih u 39 odjeljenja, a u protekle 42 godine Medicinsku školu završilo je oko 8 000 učenika, od kojih su mnogi postali poznati i priznati ljekari, stomatolozi, farmaceuti, privrednici, sportisti itd. Od osnivanja do danas u školi je radilo preko 200 ljekara, kao nastavnici teorijske i praktične nastave, a među njima bili su i najeminentniji zdravstveni radnici koji su dali ogroman doprinos afirmaciji škole.

Danas je Medicinska škola veliki kolektiv sa 130 zaposlenih. U novoj modernoj školskoj zgradi radi se po reformisanim planovima i programima. Veliki dio praktične nastave izvodi se u samoj školi, a ostatak se realizuje zahvaljujući dobroj saradnji sa zdravstvenim ustanovama Podgorice.

Prateći potrebe zdravstva Crne Gore škola je otvarala nove smjerove, tako da danas ima sedam izuzetno atraktivnih smjerova, a samim tim i veliko interesovanje za upis učenika u ovu školu.

Naredne školske godine biće upisano 10 odjeljenja (300 učenika) na sljedećim smjerovima:

Medicinski tehničar – 4 odjeljenja (120 učenika) Farmaceutski tehničar – 2 odjeljenje (60 učenika) Medicinski laboratorijski tehničar – 1 odjeljenje (30 učenika) Medicinski kozmetičar – 1 odjeljenje (30 učenika) Fizioterapeutski tehničar – 1 odjeljenje (30 učenika) Zubno-stomatološki tehničar – 1 odjeljenje (30 učenika)

Branimir Kostić, direktor