Kamion zdravlja iz Austrije boravio u Crnoj Gori

0
465

[heading]Još jedan u nizu javnih projekata UNIQA osiguranja[/heading] Ujedinjujući dva osnovna koncepta osiguranja – životno i neživotno – UNIQA osiguranje, kao moćan brend u svijetu, prisutno je i u Crnoj Gori od februara 2008. Za ispunjenje prior­iteta kakvi su povećanje nivoa opšteg kvaliteta proizvoda osigu­ranja i usluga u Crnoj Gori, inkorporiranjem novih programa i održavanjem visokih standarada UNIQA-e, liderstvo u ovoj oblasti, te kreiranje širokog opsega proizvoda osiguranja, koji su već na raspolaganju pravnim i fizičkim licima u zemljama Evrop­ske unije, u ovoj crnogorskoj kompaniji angažovano je više od 130 zaposlenih. Pored Direkcije i Poslovnice u Podgorici, usluge osiguranja građani Crne Gore mogu obezbijediti i posjetom poslovnicama u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Nikšiću, Pljevljima, Rožajama, Tivtu, Tuzima i Ulcinju. Dio renomirane austrijske osiguravajuće kompanije poznate kao UNIQA Group, ova kompanija je segment lanca koji obuhvata 7,4 miliona klijenata u svijetu. Postoji na 21-om tržištu u Evropi i godinama je proglašavana za najpouzdaniju osigu­ravajuću kompaniju u Austriji.

Slijedeći program efikasne ponude svojih proizvoda, od kada postoji na tržištu Crne Gore ova kompanija je realizovala veliki niz akcija i društveno korisnih koncepata. Izdvajaju se sponzorstva namijenjena sportistima i sportskim klubovima, programi održanja ekološke sredine, promocija značaja programa reciklaže, kreativne radionice, dječiji festivali i sl. Zaštitna lica ovog brenda u Crnoj Gori do sada su bili reprezentativci Nikola Janović, Srđan Mrvaljević i Filip Radović. Kao još jedan originalan po­duhvat u tri crnogorska grada – Podgorica, Bar i Bijelo Polje -od 12-og do 15-og maja realizovan je UNIQA Vital Truck projekat, u prevodu – Kamion zdravlja.

KAMION ZDRAVLJA POSJETIO TRI CRNOGORSKA GRADA

Po prvi put u Crnoj Gori, u okviru promocije dobro­voljnog zdravstvenog osiguranja kompanije UNIQA, građanima je bilo omogućeno da učestvuju u Vital Tour-u. Kako se navodi u objašnjenju izdatom od strane organizatora, za ovu priliku našu zemlju posjetio je UNIQA Kamion zdravlja koji je doveo ljekare i fitnes stručnjake iz Austrije. Oni su svima koji su se na vrijeme prijavili, u periodu od 11-19 h, određivali fitnes profil i dijelili savjete o zdravom životu. Program je započet 12-og maja, na platou ispred Delta City-ja u Podgorici. U danima do 15-og maja karavan je bio stacioniran i na gradskim trgovima u Baru i Bijelom Polju. – Tokom manifestacije, posjetioci su mogli da uđu u Kamion zdravlja i da uz asistenciju profesionalnih trenera is­probaju sportske uređaje i aparate koji su namijenjeni utvrđivanju

stepena fizičke spremnosti i opšteg zdravstvenog stanja. U Kami­onu zdravlja mogle su se izvršiti sljedeće analize: EKG, mjerenje stresa, mjerenje nivoa masnoće, testiranje pokretljivosti i mišićnog tonusa, testiranje koordinacije i ravnoteže, mjerenje snage mišića i elektronska analiza oblika, položaja i funkcije kičme. Nakon sprovedenih testova građani su dobili svoj fitnes profil u pisanoj formi, sa rezultatima testa na osnovu kojih su uslijedili savjeti ljekara, nutricionista i UNIQA vital trenera sa prijedlozima za različita poboljšanja – objašnjavaju organizatori. Ovaj vid zdravst­vene usluge priuštilo je oko 400 posjetilaca. Cijeli događaj bio je propraćen bogato osmišljenim zabavnim aktivnostima. U tom dijelu veoma je efektivno bilo igranje stonog tenisa i učestvovanje u javnom času vježbanja. Partneri u ovom projektu bili su: Codra, prva privatna bolnica u Crnoj Gori, Institut za sport i sportsku medicinu Crne Gore, fitnes studio Xenia, Aqua Viva i stonoteniski klub Spin UNIQA. Medijator programa bio je Ivan Maksimović.

Građani su cijeli koncept ispratili sa velikim interesovanjem, a zaposleni u ovoj kompaniji na najbolji način su iskoristili priliku da podijele promotivni materijal i neposredno ukažu na prednosti novog proizvoda – dobrovoljnog zdravstvenog osigu­ranja. Sasvim izvjesno, ovaj događaj je tek nastavak započetog niza javnih aktivnosti UNIQA-e i već sada se može očekivati njegov nastavak u vidu sličnih, zdravlju posvećenih projekata.