Kreativnost je oružje u mnogim životnim borbama

0
646

Koji su planovi Vaše škole za ovu godinu?

Ovu godinu provešćemo primarno u realizaciji plana i programa i, naravno, u mjesečnim izvedbama naših predstava na sceni CNP-a. Očekuje nas nekoliko međunarodnih festivala, kao i pripreme za jubilej škole. U januaru će biti 15 godina igre.

Da li imate dovoljno slobodnog vremena i kako ga provodite?

Slobodnog vremena gotovo da i nemam. Škola odnosi sve moje raspoloživo vrijeme, a kad ugrabim neki trenutak, onda čitam, sviram i hodam na traci učeći njemački jezik. Pokušavam da zapamtim nove lekcije, nove riječi i da “traumen” (sanjam)…

Izjavili ste da se trudite da ”plešete” oko svojih problema i da ih kreativno savladavate… Šta pod tim podrazumijevate?

Tako je. Sve što dolazi, a predstavlja surovu realnost i borbu za nove velike korake, posmatram kao mogućnost susreta sa kreativnim savladavanjem. Ne treba dopustiti da vas nešto onemogući da nastavite da koračate u susret svjetlosti, u susret novim prostorima stvaralačkog čina, gdje sa svojim princezama ispisujem nove stranice napretka naše zemlje, koja se približava evropskim vrijednostima.

Posvećujete li pažnju zdravoj ishrani?

Brigu o sebi do sada nijesam imala prilike da sprovedem u djelo. Moj zdravstveni karton je pun dramatičnih momenata – šest rezova. Svaka anestezija donijela mi je novi susret sa saznanjem da briga o zdravlju mora biti na prvom mjestu. Uvijek nalazim opravdanje u riječima velikog Nikolaja Berđajeva: “Zdravo tijelo je produkt zdravog duha”.  Nadam se vremenu kada ću moći da pobrinem o sebi ako ne bude kasno…

Poruka čitaocima Medikala…

Dođite u pozorište da vidite naše princeze. Sigurno će vas taj trenutak odvesti u novi svijet, koji pomaže ukupnom zdravlju, harmoniji realnog pragmatičnog života sa ovim drugim magičnim sveprisutnim životom, koji jako pomaže balansu srećne i ispunjene egzistencije.

Radmila Grbić