Poliklinika koja ispunjava zahtjeve modernog doba

0
3636

[heading]Predstavljamo: Privatna zdravstvena ustanova MEDICAL CENTAR PODGORICA[/heading]

U medicinskom središtu glavnog grada već dvije godine funkcioniše i privatna poliklinika „Medical centar Podgorica”. Oformljena je na inicijativu specijalista sa višedecenijskim iskust­vom rada u struci. Njen osnivački tim: dr Đuro Musić, specijalista opšte hirurgije, hirurg sa 40 godina radnog iskustva, dr Davor Musić, opšti i vaskularni hirurg, subspecijalista i magistar vaskularne hirurgije, dr Goran Batrićević, opšti i vaskularni hirurg subspecijalista, i dr Aleksandar Filipović, opšti i endokrini hirurg, magistar vaskularne hirurgije, dovoljno je referentna preporuka za posjetu ovom centru. Bazirana na radu sa primjenom moderne medicinske opreme, uz angažovanje eminentnog kadra, ova privatna ustanova kao projektovani cilj ima moto – sve na jednom mjestu!

PRUŽITI KOMPLETNU I KOMFORNU ZDRAVSTVENU USLUGU

Osnovna djelatnost Poliklinike Medical Centar jeste opšta hirurgija. Djelokrug obuhvata i usko specijalističke hirurške grane (vaskularna, endokrina, grudna, abdominalna, digestivna, plastično-rekonstruktivna hirurgija i hirurgija dojke, ortopedija, urologija), kao i ultrazvučnu i rendgensku dijagnostiku (pregledi krvnih sudova, štitaste žlijezde, dojke, jetre, žučnih puteva, bubrega). Zastupljene su radiologija i ultrazvučna dijagnostika, fizikalna medicina i rehabilitacija, reumatologija, ginekologija, otorinolaringologija, sportska medicina, plastična i estetska hirurgija, kao i laboratorijska dijagnostika. – Od formiranja ove medicinske kuće cilj nam je bio da se fokusiramo na određenu problematiku, prvenstveno vezanu za oštećenja krvnih sudova, znači na poremećaje cirkulacije, na komplikacije dijabetske bolesti, u smislu oštećenja periferne cirkulacije, tzv. dijabetičko stopalo – objasnio je dr Aleksandar Filipović tokom razgovora o ovoj ustanovi. Upozoravajući na činjenicu da u Crnoj Gori postoji nekoliko desetina hiljada dijabetičara, od kojih značajan broj umire zbog komplikacija bolesti (gangrena, dijabetesno stopalo, hronične rane), on je ukazao i na utemeljenost potrebe za osnivanjem referentnog centra koji bi se na visokostručan način bavio terapijom pacijenata sa takvim zdravstvenim prob­lemima. – Tokom ove dvije godine našeg funkcionisanja mi smo se iskristalisali kao jedan od centara za liječenje hroničnih rana, gdje smo primijenili sve najsavremenije dijagnostičke i terapeutske procedure, u svim vidovima liječenja rana: od konzervativnog do aktivnog hirurškog liječenja – objašnjava dr Musić.

ŠTA JE LASERSKO LIJEČENJE VENA?

To je nova, savremena, potpuno bezbolna i bezbjedna metoda eliminisanja proširenih vena na nogama. Metoda se radi ambulantno, ne zahtijeva opštu anesteziju, ne zahtijeva bolničko liječenje. Pacijent odmah može da hoda i ubrzo se vraća svakodnevnim aktivnostima i poslu. Sprovodi se najnovijim modelom lasera ili radiofrekventnog ablatora. Nema šivenja kože, nema rana, niti klasičnog rezanja i vađenja vena. Poslije procedure preporučuje se hodanje i nošenje specijalnih elastičnih čarapa za period od 4 nedjelje. Najvažnije je što je metoda brza, efikasna, bezbolna i ima do sada najbolji estetski efekat.

U ordinaciji Medical Centar možete dobiti usluge iz ove oblasti medicine, uz sav prateći materijal, kao što su specijalne elastične čarape raznih boja, veličina i dezena. Pored ovih procedura na venama, laserom se rade i region­alne lipolize masnih naslaga na tijelu, nogama i bokovima, u cilju oblikovanja tijela.

U ovom trenutku, u Poliklinici se rad odvija u tri osnovna centra: Centar za lasersko liječenje vena, Centar za dijabetično stopalo, Centar za štitastu žlijezdu. U okviru ordinacije postoji hirurška sala opremljena savremenom laserskom i ultrazvučnom aparaturom. Budući da se ovdje posebno vodi računa o pružanju komforne zdravstvene usluge, važno je navesti i da obavljanje operativnih zahvata koji omogućavaju brzo liječenje oboljenja – bez operacije, rezova i šavova, bez hospitalizacije, pogotovu kada je riječ o tretmanu proširenih vena, predstavlja standardni dio radne procedure koju stručnjaci sa poliklinike veoma često ukazuju pacijentima sa potrebom za takvim vidom tretmana. To, po riječima dr Musića, omogućava pacijentu da odmah nakon izvršene medicinske procedure bude aktivan i vrati se svojim svakodnevnim obavezama.

Sa veoma nagla­šenom tendencijom za rad u optimalnim uslovima, u ovoj ustanovi se dosta radi na pribavljanju visokokva­litetne prateće opreme. U tom smislu, ulaže se dosta napora za usavršavanje teh­nologije. Ordinacija raspo­laže rendgenskim aparatom sa minimumom zračenja, te savremenim ultrazvučnim petosondnim aparatom za sve vrste ultrazvučnih pregleda abdomena, bubrega, dojke, štitaste žlijezde, ginekologiju, krvne sudove, srce i preglede vena. – Tokom zadnjih godinu dana ušli smo u projekat razvijanja laser-venskog centra i nabavili dva najsavremenija aparata za neinvazivno liječenje proširenih vena. Jedan aparat koristi lasersku energiju, a drugi visokofrekventne struje. U svakom slučaju, i jedan i drugi aparat su zadnja riječ tehnike i služe za ambulantno liječenje proširenih vena – navodi naš sagovornik sa Poliklinike. – To je tehnologija koja je smišljena upravo za savremeno doba, za savremenog čovjeka koji traži brz i efikasan ljekarski tretman, bezbolan, koji omogućava brzo vraćanje poslu i odlične kozmetske efekte – kaže on dalje.