Revanesse hijaluronski fileri

0
1931

Dr med. Katarina Raspopović

Sa starenjem koža gubi elastičnost, postaje suva i tanka, opuštena, stvaraju se bore. Ipak, taj proces je moguće ublažiti uz pomoć hijaluronskih filera. Pritom, kada se koža jednom tretira hijaluronskim filerima ona sporije stari.

Hijaluron (hijaluronski fileri, hijaluronska kisjelina) je molekul-polisaharid koji se već nalazi u vezivnom tkivu kože i ima sposobnost da za sebe vezuje molekule vode i na taj način obezbjeđuje potrebnu vlažnost kože, održava tonus kože i neutrališe izrazito štetne slobodne radikale.

Danas je u medicinskoj estetskoj industriji veliki broj različitih vrsta hijaluronskih filera, preko 100 brendova u Evropi, a preko 300 u svijetu. Do pojave Revanesse hijalurosnkih filera odabir adekvatnog filera za određenu regiju lica, kako bi se postigao najbolji rezultat, je bio pravi izazov u estetskoj medicini.

Vrste hijaluronskih filera se razlikuju po gustini-koncentraciji, stepenu umreženosti i formulaciji. Ti faktori direktno utiču na trajanje njihovih rezultata. Postoje monofazni i bifazni hijaluronski fileri. Bifazni se sastoje od gela stabilizovane hijaluronske kisjeline rastvorenog u manje stabilizovanom, ili čak nestablizovanom hijaluronskom fluidu. Prednost je u trajnosti (do 18 mjeseci). Mane su visoka injekciona sila, rizik od pojave granuloma i infekcija. Monofazni (npr. Revanesse®) je čist stabilizovan hijaluronski gel. Takvi fileri su elastičniji i kohezivni, glatki i laki za ubrizgavanje. Njihove prednosti u odnosu na bifazne su biokompatibilnost i bezbjednost.

Revanesse® je potpuno neškodljiv, dobija se putem biosinteze i nije životinjskog porijekla, tako da ne izaziva alergijske reakcije. Gustina-koncentracija predstavlja jedan od najvažnijih faktora za period trajanja hijaluronskog filera. On omogućava Revanesse fileru da bude otporniji na pokušaje organizma da ga apsorbuju, a razlog tome je upravo unakrsno umrežena hijaluronska kisjelina u obliku gel rastvora. Ovaj novi metod retikularnog unakrsnog umrežavanja formira polimer prirodne hijaluronske kisjeline, čija je veza jača i značajnija u odnosu na tradicionalno umrežavanje i zbog toga traje duže od svih ostalih filera.

Revanesse fileri se na prirodan način ugrađuju u tkivo i omogućavaju prolazak vitalnih hranljivih materija, pri tome su laki za upotrebu i ne migriraju sa mjesta aplikacije. Vaša koža ostaje potpuno zdravog i normalnog izgleda.  S obzirom da Revanesse® nije trajan filer, on omogućava da iznova procijenite svoje potrebe i da izmijenite ili nastavite tretman, po sopstvenoj želji. Postupak je minimalno invazivan i lako se sprovodi, formira se ravnoteža i simetrija lica. Revanesse fileri imaju vrhunsku sposobnost formiranja ili ponovnog uspostavljanja volumena lica, naglašavanje i povećanje karakteristika lica. Dobri rezultati i bezbjednost ovih filera su potvrđeni u više kliničkih studija.

U Revanesse liniju proizvoda hijaluronske kisjeline spadaju Revanesse, Revanesse Ultra, Revanesse Kiss i Revanesse Contour. Pri upotrebi ove linije hijaluronskih filera nisu zabilježeni slučajevi pojave granuloma, infekcije ili nekroze. Podliv i otok su vrlo rijetke i prolazne nuspojave.

Revanesse je idealno sredstvo za bore malih do srednjih dimenzija. Revanesse će vam obezbijediti rezultate prirodnog izgleda za otprilike 6 mjeseci.

Revanesse Ultra je idealan za srednje izražene bore do duboke bore, a savršen je i za povećanje dimenzija usana. Sadrži hijaluronsku kisjelinu velike viskoznosti radi ispunjavanja dubljih ulegnuća i bora, te će vam obezbijediti rezultate koji će trajati između 9 i 12 mjeseci.

Revanesse Kiss ima jedinstvena i specifična svojstva koja su formulisana za primjenu na usnama. Sadrži umreženu hijaluronsku kisjelinu najnovije generacije koja se lako ubrizgava i ne dovodi do neželjenih efekata.

Revanesse Contour  je ultra viskozni gel koji se koristi za tretiranje površina velikog obima konturisanjem i oblikovanjem. Idealan je za područja koja zahtijevaju veća volurimetrijska podešavanja.