VIRTUELNA MEZOTERAPIJA – No Needle

0
576

Piše: dr Ljiljana Škrinjar

Probiti prirodnu barijeru kakva je koža kako bi sastojci korisni za podmlađivanje kože dospjeti do dubokih nivoa kože a da to bude bezbolno za pacijenta –  kozmetički je san.

Mezoterapija je savremena tehnika koja se koristi u estetskoj medicini i dermatologiji – sa iglama ili bez njih (virtuelna mezoterapija). Cilj oba postupka jeste da se visoke koncentracije pročišćenih aktivnih sastojaka dopreme u dublje slojeve kože – do dermisa, kada se na kontrolisan način želi postići obnova kolagena, ili do potkožnog masnog tkiva, kada se djeluje na celulit.

Elektroporacija je metoda koja primjenjuje struju za potiskivanje aktivnih sastojaka, bez igala, u dublje slojeve kože. Za razliku od elektroforeze, kod elektroporacije struja ne prolazi kroz cijelo tijelo, stvarajući strujno kolo. Zato se može koristiti veći  napon, koji stvara magnetno polje i pulsnu struju sa dejstvom proširenim i do dubokih nivoa kože.

Da se obezbijedi maksimalan efekat, uz minimalnu dozu lijekova

Mezoterapijske igle, koje su mnogim ženama ostavile traumatična iskustva, moguće je zamijeniti neinvazivnim metodom: preko kože se nanose gelovi s aktivnim supstancama preko kojih se onda nježno prelazi različitim terapeutskim sondama.

VIRTUELNA MEZOTERAPIJA – EFIKASNOST KROZ ČETIRI POSTUPKA

  1. Aktivirajuća struja – omogućava bolju prokrvljenost tretirane oblasti i ravnomjernu apsorpciju sastojaka.
  2. Hidroelektroforeza – koristi pulsne struje da omogući sastojcima u vodenim rastvorima da prodru u unutrašnjost kože.
  3. Elektroporacija – koristi električne struje značajne voltaže sa kratkim pulsevima, da uveća propustljivost ćelijske membrane i otvori put prolazu supstanci.
  4. Krioelektroforeza – hlađenjem zaustavlja proces dreniranja aktivnih komponenti i ne dozvoljava moleku-lima da promijene svoju strukturnu formulu sve dok se ne resorbuju. Dobro je poznato da nakon efekta krioterapije, prilikom čega dođe do skupljanja krvnih sudova, širenje krvnih sudova odvija se tri puta brže pa samim tim ova metoda utiče na povećanje lokalne prokrvljenosti, što je još važnije, potiskuje aktivnu supstancu ka nižim slojevima, pod optimalnim uslovima, olakšavajući njeno bolje iskorišćavanje.

Pored četiri postupka na osnovu kojih mezoterapija „No Needle” ostvaruje svoje rezultate, podjednako je bitan i unos pročišćenih aktivnih supstanci.

Faktor prenosa u mezokozmetici

Gel za dobru provodljivost koji se prilagođava snazi aparata smanjujući svaku mogućnost pojave neudobnosti, faktor je prenosa u mezokozmetici. Visoke je vlažnosti, izuzetno blag i rastegljiv, što omogućava da se masiraju velike  površine bez ponovnog nanošenja. Nema nikakvih ostataka, tako da nema potrebe za spiranjem vodom ili sunđerom. Napravljen je sa minimalnom količinom sasto-jaka koji zatežu da bi se izbjegla iritacija kože. Sadrži antiok-sidante rastvorljive u mastima (engl. tocopherols) i vodi (engl. proanthocyanidines), koji smanjuju rizik od iritacije i blokiraju formiranje slobodnih radikala. Potpuno je kom-patibilan sa kožom.

JEDAN APARAT – VIŠE NAMJENA

Djelujući lokalno , mezoterapije “No needle” omogućava distribuciju aktivnih supstanci kod pojave : bora, celulita, reume, sportskih povreda, alopecije, bola, ožiljaka…

Mezokoncentrade

Mezokoncentrade su ultrakoncentrovane ampule koje sadrže sistem kapsula (sistem isporuke – oslobađanja) i agense penetracije koji omogućavaju aktivnim sastojcima da stignu do najdubljih slojeva i garantuju savršeno očuvanje čistog sastojka. Sadrže niz efikasnih sastojaka određene veličine, polariteta i afiniteta, potrebnih za najbolje efekte.

Obogaćene polianjoničnim supstancama sa ultramalom molekularnom masom, što povećava veličinu i vrijeme otvaranja kanala stvorenih tehnikom virtuelne igle (elektroporacija), umnožavaju efekat apsorpcije aktivnih sastojaka od strane ćelije.

Mezofiler („FACE”)

Aktivni sastojci obnavljaju ćelijsku komunikaciju i stimulišu neosintezu elemenata koji formiraju strukturnu matricu kože: kolagen, elastin, hijaluronska kisjelina. Idealno za tretman ostarjele kože i one koja je oštećena dejstvom sunčeve svjetlosti. Reaktivira ćelijske funkcije oslabljene starenjem. Ima dermostimulativni efekat. Poboljšava sintezu kolagena. Popunjava bore iznutra, uz trenutni lifting efekat.

Mezoslim („BODY”)

Koncentrat koji djeluje na četiri glavne tačke koje su okidač za pojavljivanje celulita i kože poput pomorandžine kore: neuspjeh u povratku mikrosistema, neuravnotežena lipoliza, lipogeneza i efekat kompezacije. Aktivni sastojci (ekstrakt laminarije, artičoke, dekapeptidi…) smanjuju debljinu masnog tkiva. Povećava katabolizam masti, smanjuje otok i poboljšava eliminaciju toksina iz organizma.

Mesofirmenss („BODY”)

Ovaj tretman djeluje na tkiva oštećena starenjem, trudnoćom i mršavljenjem  (dijetama). Na nivou epiderma obezbjeđuje se oporavak ćelije, tako da koža postaje baršunasta i kroz nju mnogo lakše prolaze aktivne supstance (organski silikon, kolagen amino-kisjeline). Na dermalnom nivou, pospješuje se obnavljanje kolagena i elastina, a u hipodermalnom – mikrocirkulacija. Konture figure bivaju promijenjene, uz vidno popravljen izgled kože. Predstavlja idealan tretman za strije.