VISCODERM PROIZVODI ZA ESTETSKU I REKONSTRUKTIVNU DERMATOLOGIJU

0
639

U hotelu Podgorica predstavljeni proizvodi na bazi hijaluronske kisjeline

U organizaciji kompanije Farmont, u hotelu „Podgorica“ 31. oktobra održana je prezentacija Viscoderm proizvoda koji su na bazi hijaluronske kisjeline.

            U ime organizatora, prisutne je pozdravio mr ph Petar Popović, komercijalni  direktor  kompanije Farmont, koji je istakao da je kompanija Farmont prepoznata u Crnoj Gori prije svega u oblasti farmacije, potrošnog materijala i medicinske opreme, zatim organske proizvodnje aronije, a od sada će biti prepoznata i u oblasti estetske i rekonstruktivne dermatologije. On je istakao da su za svog partnera izabrali kompaniju IBSA, koja je evropski lider u proizvodnji hijaluronske kisjeline.

            Aida Mutevelić, regionalna menadžerka IBSA-e, pozdravila je prisutne i iskazala zadovoljstvo zbog saradnje sa kompanijom Farmont.

            – U kompaniji Farmont prepoznali smo strateškog i  ozbiljnog partnera. Večerašnji skup predstavlja krunisanje naše dosadašnje saradnje i potvrđuje zvanično uvođenje Skinko, Viscoderm i Aliaxin proizvoda, kao i proizvoda za kućnu njegu, na crnogorsko tržište – rekla je Aida Mutevelić

            O kompaniji IBSA detaljnije je govorio i njen rad predstavio Edwin Kroonenberg,  generalni menadžer za logistiku kompanije IBSA, za cijeli svijet.

            – IBSA je privatna farmaceutska kompanija, osnovana 1945. godine od strane grupe švajcarskih biologa. Sa sjedištem u Luganu, Švajcarska, IBSA je započela svoje aktivnosti na nacionalnom nivou, ali je ubrzo proširila svoje područje djelovanja po cijelom svijetu. Osim proizvodnje hijaluronske kisjeline, koja se odvija u Italiji, IBSA se bavi proizvodnjom farmaceutskih oblika injekcija i kapsula, koji su prepoznati po svom kvalitetu, i u milionskim količinama se prodaju na tržištu – rekao je Kroonenberg.

            On je takođe istakao da IBSA trenutno broji 1800 zaposlenih i plasira svoje proizvode, koji pokrivaju 7 glavnih terapijskih područja, na 4 kontinenta i u više od 70 zemalja. Kao bitnu činjenicu, Kroonenberg je naglasio da svake godine kompanija proizvode oko 12 miliona bočica hormonskih preparata, više od 200 miliona mekih kapsula i oko 60 miliona pakovanja gotovih proizvoda.

            – IBSA je razvila patentirane tehnologije koje omogućavaju kvalitetno poboljšanje već raspoloživih i široko korištenih molekula i terapijskih rješenja. Zahvaljujući visokom kvalitetu proizvodnje, regulatornoj stručnosti i direktnoj prodaji vlastitih proizvoda, stručnosti u različitim segmentima, počevši od osnovnih istraživanja pa do pred-kliničkog i kliničkog razvoja, IBSA je  osnovala kompaniju na svjetskom nivou, kroz partnerstva i predstavništva u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Turskoj i Kini – kazao je Kroonenberg.

            Gošća iz Italije, dr Annalisa Beatini, eminentni stručnjak iz oblasti estetske dermatologije i ujedno vicepredsjednica Italijanske akademije za estetsku medicinu, govorila je o brendovima IBSA-e, koji su zahvaljujući Farmontu dospjeli i na naše tržište. Ona je tokom radionice, koju je održala u hotelu „Podgorica“, demonstrirala najnovije tehnike i metode upotrebe hijaluronske kisjeline u estetskoj korektivnoj dermatologiji.

            – Starenje kože ogleda se u pojavi bora, i umnogome zavisi od izloženosti kože spoljašnjim faktorima, nasljednih osobina i stepena gubitka hidratacije. Primjena hijaluronske kiseline predstavlja inovativni i ekskluzivni terapeutski pristup, koji ima za cilj da spriječi i liječi fiziološki gubitak hijaluronske kiseline u koži, da obnovi hidrataciju, elastičnost i ton kože. Proizvodi na bazi prirodne hijlaluronske kisjeline su Skinko, Skinko E i Viscoderm. Pored toga, postoje i proizvodi koji se baziraju na ukrštenoj – crosslinked hijaluronskoj kisjelini, kao što je linija Aliaxin proizvoda – rekla je dr Beatini.

            Učesnici skupa su na prezentaciji mogli da vide efekte upotrebe prirodne i ukrštene hijaluronske kisjeline odmah nakon tretmana,  nakon perioda od 4 nedjelje i nakon pola godine.

            – Koristeći proizvode od prirodne hijaluronske kisjeline dolazi, ne samo do korekcije bora, već i do poboljšanja tonusa i pigmentacije kože lica. Što je koncentracija hijaluronske kisjeline veća, postižu se bolji rezultati. Upotreba prirodne hijaluronske kisjeline je odličan način pripreme kože za biorekonstrukciju ukrštenom hijaluronskom kisjelinom, čije će dejstvo u tom slučaju duže da traje. Tretman se obično obavlja tri puta tokom dva mjeseca. Nakon 30 dana pauze, u zavisnosti od stanja pacijenta tretman se ponovi još jedanput – rekla je dr Beatini, naglašavajući  da se proizvodi od prirodne hijaluronske kisjeline mogu koristiti i za druge dijelove tijela, kao što je nadlaktica, zatim za tretiranje strija i ožiljaka.

            – Nakon tretmana biostimulacije ili biorekonstrukcije prirodnom hijaluronskom kisjelinom, tretman se nastavlja proizvodima od ukrštene hijaluronske kisjeline, kojim se tretiraju dublje bore i sprovodi filing lica čime se postižu odlični rezultati. Jedna od glavnih karakteristika proizvoda od ukrštene hijaluronske kisjeline je ta što se sa lakoćom fino raspoređuju prilikom ubrizgavanja. Predio vrata je veoma težak za tretiranje, pa je stoga najbolje koristiti preparate od prirodne hijaluronske kisjeline – kazala je dr Beatini.

            Prije tretmana preparatima na bazi hijaluronske kisjeline, obavezno je uzeti anamnezu pacijenta, pitati ga da li je ranije imao tretmane i koja vrsta materijala je korišćena prilikom tih tretmana, istakla je dr Beatini.

            Dr Beatini posebno je naglasila da upotreba hijaluronske kisjeline koju proizvodi IBSA ne izaziva nikakva neželjena dejstva, jer je po sastavu ista kao hijaluronska kisjelina sadržana u ljudskom tijelu.