Za zdrav izgled kože

0
590

[heading]Ljeto je vrijeme kada, podsvjesno ili ne, svi poželimo da imamo što privlačniji fizički izgled. Sitne bore, neelastičnost kože, njena dehidriranost i sl. zabrinjavaju, pa se traga za što efikasnijim rješenjima tih „problema”. 3. jula u Hotelu „Maestral” – Pržno, kompanija MEDITAS iz Podgorice, koja je od 2009. god. ekskluzivni zastupnik španske kompanije SKEYNDOR, organizovala je prezent­aciju kozmetičkih tretmana i proizvoda te kuće. Proizvode i kompaniju Skeyndor, predstavila je gospođa Margaret Beales univerzitetski profe­sor i internacionalni trener.[/heading] Kozmetički tretmani namijenjeni za obnavljanje ko­že, prevenciju njenog starenja, tzv. „antiage” tretmani, SPA tretmani, korektivna kozmetologija, teme su za kojima ni­kada neće ponestati interesovanja. Kada je u pitanju Skeyndor – španska kompanija, može se govoriti o uspješnoj tradiciji, ali i o inovativnom i sasvim posebnom programu namijen­jenom za očuvanje zdravlja kože i njenu regeneraciju. 10 naučnika zaduženo je za kontinuirani rad na pronalaženju novih načina za dobijanje efikasnih kozmetičkih proizvoda. Lijep i prozračan ten, bez pigmentacija, bora i sličnih man­jkavosti, kako preporučuju zastupnici ove kompanije, lako je dostupan sa „DERMA PEEL” i „URBAN WHITE” tretma­nima, koji su noviteti u 2011. godini i smatraju se posljednjim probojem u kozmetologiji. Ova kompanija, takođe, nudi ci­jeli niz raznovrsnih programa od kojih se posebno izdvajaju oni koji se odnose na primjenu korektivne kozmetologije i programi trajne obnove kože. Na prezentaciji koja je 3. jula održana u Maestralu, internacionalni trener Skeyndora Margaret Beales, približila je prisutnima aspekte primjene i smisla sprovođenja ovih programa, prenijela je i veoma bogat pregled iskustava u oblasti kozmetologije na svjetskom nivou. Naravno, nijesu izo­stale ni preporuke bazirane na iskustvu u radu sa klijentima.

Inovacije u borbi protiv starenja kože

Zahtjevi epohe u kojoj živimo idu ka tome da se granica starenja što dalje pomjeri, kako za ženski tako i za muški pol. Budući da je edukacija učinila svoje, nerijetko se događa da se sve veća pažnja posvećuje njezi kože, već u ra­nim dvadesetim godinama.

Savremena kozmetologija raspolaže sredstvima koja su zaista u stanju da promijene izgled osobe kao što su botoks preparati, fileri i hijaluronska kisjelina. Poznajući efekte njihovog djelovanja, a ujedno želeći da konstruišu što efikas­niji proizvod, profesionalci Skeyndorovog tima odlučili su se za kombinovanje metoda u prevazilaženju problema starosti kože.Ukazujući na efekte primjene ovih metoda, predavač iz SKEYNDORA Margaret Beales, objasnila je da se radi o „korak po korak” tretmanima. Ona je navela da, koliko joj je poznato, do sada niko nije realizovao tretmane ove vrste.

Skeyndor je španska kompanija sa sjedištem u Barseloni, osnovana 1966. godine od strane Publija Puentea, doktora kemijskih nauka i Huana Morcila, industrijskog inženjera. Već u prvih 4 godine rada osvojili su čitavo tržište Španije, sa novim atraktivnim i praktičnim profesionalnim pakovanjima, dok su 80-ih godina postali izvoznici; 1990. godine otvaraju prvi trening centar u Madridu; 1995. god. dobijaju nagradu „Laus de Oro” za izuzetan kvalitet i dizajn „NATURAL DEFENCE” linije; 1996. godine šire se na azijski kontinent; 2003. godine dobijaju nagradu od strane Privredne komore, kao jedna od najuspješnijih kompanija Španije; 2004. godine prestižni Herald tribjun u Sidneju dodijelio im je nagradu za preparat „Sublime eye contour”. 2006. je godina ekspanzija na tržišta Bliskog istoka i Istočne Evrope; 2008. godine postaju dobitnici nagrade od strane Evropske akademije za kozmetiku – za najinovativniji aktivni sastojak: stem ćelije inkapsulirane u nanolipozomima, koje su isključivo biljnog porijekla.

2007. godine izvršen je veliki korak u istoriji Skeyndor kompanije. Lansiran je aparat Virtuelna No needl mezoterapija, nova era sinergije između kozmetike i tehnike.

Probiti prirodnu barijeru kakva je koža, kako bi sastojci korisni za podmlađivanje dospjeli do dubokih ni­voa kože a da to bude bezbolno za pacijenta, san je kozme­tičara.

U osmišljavanju efikasnog aparata za mezoterapiju „No needl”, primijenjeno je naučno otkriće ovjenčano Nobelovom nagradom 2003. godine za hemiju dr Praunista.

SKEYNDOR je u 2010. godini prisutan u preko 40 zemalja kroz mrežu 35 internacionalnih distributera i u 15.000 salona ljepote, od čega je 4.500 u Španiji.

Tretman DERMA PEEL započinje nanošenjem gela za eksfiolijaciju sa mikročesticama dijamanata koji vrši eliminisanje površinskog dijela rožnatog sloja i čišćenja pora pripremajući kožu za tretmane sa eksfolijantnim agensima dubljeg prodiranja. Značajno je napomenuti da se u tretmanu primjenjuje „Comfort ReBalansing Facial Spray” – rastvor napravljen od kozmetičkog agensa (4-t-butilcikloheksanol) za desenzibilizaciju, koji poboljšava tolerantnost kože, zna­tno smanjujući osjećaj svraba i peckanja podstaknut dejstvom eksfolirajućih tretmana.

Margaret Beales je istakla da je SKEYNDOR laboratorijama bilo potrebno 3 godine istraživanja, više od 25 testiranih supstanci i studija od oko 200 kombinacija da bi kreirali CORRECTIVE tretman za uklanjanje bora. Djelo­tvornost i jedinstvenost formule ovog sofisticiranog tretmana

bazira se na ekskluzivnim kompleksima aktivnih sastojaka dobijenih iz biljaka, morskih ekstrakata, minerala, vitamina i koenzima koji, izrađeni na principu nanotehnologije, prevazilaze glavnu poteškoću u primjeni kozmetičkih aktivnih sastojaka – kožnu barijeru.

Ne skrivajući zadovoljstvo, gospođa Margaret je zah­valila kompaniji MEDITAS što je omogućila ovaj događaj, radujući se ponovnom dolasku u Crnu Goru.