Zdravo dijete je srećno dijete – Hemofarm uvijek ima rješenje

0
568

DisneyU okviru prvog ovogodišnjeg sastanka Udruženja pedijatara održanog u Podgorici početkom februara, dr Dragana Peković, specijalizant Instituta za bolesti djece, govorila je o proizvodima poznate farmaceutske kompanije HemofarmAD,  i njihovoj ulozi u jačanju imuniteta kod djece.

Dr Peković je najavila Disney multivitamine za djecu, koji će se uskoro pojaviti na našem tržištu. Disney multivitamini za djecu su meke gumene bombone u obliku najpoznatijih dječijih likova iz crtanih filmova, koji sadrže devet vitamina i dva minerala (cink i jod). Podsjetila je da mineral cink ima posebno mjesto u zaštiti organizma od mnogih bolesti.

– Cink ulazi i u sastav Imunocinka. U čemu je njegov značaj? Cink, esencijalni mikroelement, ima direktan virostatički efekat u akutnoj fazi infekcije: sprječava ekspresiju virusa (rinovirusa, influenca, herpes simplex); blokira adheriranje virusa za membrane ćelija; pojačava fagocitozu i sintezu antitijela. Mnoge studije su pokazale da preparat Imunocink skraćuje vrijeme trajanja prehlade sa svim pratećim simptomima (kašalj, rinoreja, bol u grlu)  sa 8 na 4 dana – objasnila je dr Peković.

Crijeva su najveći organ imunog sistema čovjeka, jer se u njihovom zidu nalazi čak 70% ukupnog broja imunih ćelija organizma. Stoga je rana i pravilna kolonizacija („naseljenost“) crijeva osnova pravilnog razvoja imunološkog odgovora. Crijevna flora se najintezivnije stvara u prvim godinama života, a najviše zavisi od toga da li se beba hrani majčinim mlijekom i od tipa porođaja (prirodni je bolji za crijevnu floru). Crijevna flora tek sa tri godine postaje stabilna i konstantna. U njoj se može naći veliki broj „dobrih“ ili probiotskih bakterija, koje imaju sposobnost produkcije antimikrobnih supstanci, omogućavaju varenje nekih teško svarljivih namirnica i proizvodnju nekih vitamina, a i u normalnim okolnostima brane od „loših“ – patogenih bakterija. Kada dođe do poremećaja crijevne flore i u crijevima preovladaju patogene bakterije, neophodno je narušenu ravnotežu povratiti upotrebom probiotskih preparata. Probiotici imaju veoma važnu ulogu u očuvanju zdravlja, te se mogu koristiti u različitim stanjima.

– Na našem tržištu postoji veliki broj probiotskih preparata, ali izdvajam ProbioKid immuno. Ovaj preparat ima široko indikaciono područje: preporučuje se bebama na vještačkoj ishranu, djeci predškolskog i školskog uzrasta, djeci koja mijenjaju sredinu, djeci atopijske konstitucije, djeci koja kreću u kolektive, trudnicama u trećem trimestru trudnoće, majkama koje doje i djeci podložnoj čestim respiratornim infekcijama – naglasila je dr Peković.

U sezoni gripa i prehlada glavni problem je zapušenost nosa. Uzroci zapušenog nosa mogu biti virusi i bakterije. Kod beba zapušen nos je problem, jer bebe ne umiju da dišu na usta, i onda otežano uzimaju obroke, a može da dođe i do komplikacija – zapaljenja srednjeg uva, bolova u uvu, povećava rizik od konjunktivitisa, kašlja, sušenja grla, glavobolje. Hemofarm nudi rješenje – Marissimo, morsku vodu bogatu mineralima i oligoelementima, koja pospješuje regeneraciju i zaštitu epitela, a poboljšava i efikasnost mukocilijarnog transporta.

– Kada je nos prohodan, zdrave su uši, sinusi i gornji respiratorni putevi. Veoma je važna toaleta nosa Marissimom i MORA BITI dio redovne higijene beba, ali i starije djece i odraslih koji NIJESU bolesni! Posebno pakovanje „kesa u boci“ sistem omogućava dužu upotrebu (rok trajanja je do datuma utisnutog na pakovanju, bez obzira kada se počelo sa aplikacijom), manje buke prilikom istiskivanja sadržaja, što je bitno za primjenu kod beba – naglasila je dr Peković.

SNUP je  lijek  namijenjen olakšanju simptoma kod zapušenog nosa, hroničnog i alergijskog rinitisa (alergijskog zapaljenja nosne sluznice), sinuzitisa (zapaljenja sinusa). SNUP  je sprej za nos, rastvor koji sadrži aktivnu supstancu ksilometazolin, koja sužava krvne sudove sluznice nosa i na taj način smanjuje otok i povećava prohodnost nosnih kanala, time se povećava nivo kiseonika u nosnim i sinusnim šupljinama i sprječava nastanak bakterijskih superinfekcija. SNUP – da nos ponovo diše i miriše!

MARISSIMO I SNUP: dobitna kombinacija!

Verica Pantelić