Život satkan od umjetnosti

0
670

Što se tiče kolega slikara uvijek rado izlazim u susret. Naročito volim da pomažem mlađim kolegama da ne bi napravili iste ili slične greške kao ja. Svijet umjetnosti je jedan poseban svijet. Nažalost, u njenu ima i dosta sujete. To nije samo karakteristično za umjetnike sa ovog podneblja. Kao stipendista italijanske vlade radio sam kao scenograf u Radio televiziji Italije (RAI ), takođe sam živio i izlagao i u  Parizu, tako da iz „prve ruke“ mogu da kažem da svuda vlada ogromna ljubomora i sujeta.

Svoje slobodno vrijeme voli da provodi sa prijateljima, na putovanjima, ali i da u živa u svim vidovima umjetnosti.

Obožavam putovanja jer mi omogućavaju da „pobjegnem“ daleko od svega, od ljudi, politike, izvještačenosti, zlobe i drugih ne tako lijepih stvari. Jednako se prijatno osjećam šetajući vrtovima Versaja, uličicama starog Rima ili Firence, ali i našeg primorja, posebno kada nema gužve jer tada mogu da se prepustim blagotvornoj energiji prirode.

Rado i često čitam, a volim i da odgledam dobar film. Dok slikam obavezno slušam neku opuštajuću muziku. Imam strašno puno poznanika i malo dobrih prijatelja. Oni su mi kao dijamanti, izuzetno su vrijedni i značajni u mom životu.

Svu svoju pozitivnu energiju crpi iz porodice kojoj je izuzetno zahvalan zbog podrške i ljubavi koju mu pruža.

Još uvijek nijesam zaplovio u bračne vode, ali se nadam će se i to ubrzo desiti. Cijenim porodicu  i mnogo volim djecu. Moj otac Đorđije nažalost više nije sa nama, ali moja majka Josipa, brat Siniša, snaha Sandra i njihova djeca Ivana, Stevan i Anja najbitniji su mi na svijetu.  Veoma sam zahvalan što ih imam. Oni su moj nepresušni izvor sreće i u najtežim trenucima.

Za njegovu kondiciju i dobro zdravlje zaslužne su duge šetnje i meditacije kojima se često prepušta i u kojima veoma uživa.

Moram da budem iskren i da priznam da se ne hranim baš zdravo. Uživam u ukusnim obrocima iz domaće kuhinje. Nijesam sportski tip, ali praktikujem duge šetnje. Volim da povremeno isključim telefon i prepustim se duhovnom miru i meditaciji.

Pozitivna energija koja krasi njegov duh vidljiva je u poruci koju je uputio čitaocima našeg časopisa.

Čime god se bavili u životu najbitnije je da to volite i da iskreno uživate u tome. Volite sebe, svoju porodicu i bližnje. Pomozite svojim prijateljima, komšijama, ali i neznancima i slučajnim prolaznicima. Isuviše je loših stvari na ovom svijetu – budite neko ko će ovaj svijet poboljšati makar za jedno dobro djelo, osmijeh ili ljubav. Bez obzira koliko vam to izgledalo malo – nije. I okean se sastoji od kapljica vode. Potrudite se da budete još jedna  kap u okeanu sreće, jer ako svi damo po malo biće mnogo.