01. maj – Kineske vakcine stigle u Crnu Goru

0
73

Kontingent od 201.200 doza kineskih vakcina Sinopharm, koji je Crna Gora kupila, stigao je u Crnu Goru, saopšteno je iz kineske ambasade u Podgorici.

– Vakcinacija je zaštita. Međunarodna zajednica dijeli zajedničku budućnost, te bez međunarodne saradnje, nećemo pobijediti u borbi protiv pandemije. Sve pomoći i dugoročna saradnja sa Crnom Gorom su iskrene i sa dubokim prijateljstvom, zasnovane na jednakosti, uzajamnom poštovanju i razumjevanju – poručili su iz kineske ambasade na Tviteru, zajedno sa izlaganjem ambasadora Kine u CG Liu Đina povodom dolaska vakcina.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da su u ime Vlade Crne Gore na Aerodromu Podgorica isporuku Sinofarmovih vakcina dočekali ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić, dok su predstavnici zemlje proizvođača vakcina bili Liu Đin, vanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori i Kayden Liang, iz predstavništva Sinofarma u Srbiji.

Izražavajući zadovoljstvo što je u Crnu Goru stigao veliki kontingent kineskih vakcina, ministarka dr Borovinić Bojović se zahvalila NR Kini na izuzetnoj saradnji i tradicionalno dobrim odnosima, koji su rezultirali ovako velikom isporukom.

Ministarka zdravlja i kineski ambasadorpotvrdili su najavili nastavak dobrih praksi u saradnji protiv globalne pošasti, ali i na svim drugim nivoima, posebno uvažavajući tradicionalno dobre i prijateljeske odnose Kine i Crne Gore, prenosi Portal Analitika.