02. oktobar – Renovirano onkološko odjeljenje IBD

0
329

Rekonstruisano je Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece. Vrijednost projekta je 65.000 eura, a realizovan je uz podršku NVO Fenix Crna Gora – Udruženje roditelja i djece oboljelih od kancera i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.
Institutu za bolesti djece kompanija Idea donirala je 11 televizora Odjeljenju pedijatrije B. Na novim televizorima najmlađi pacijenti će moći da prate različite zabavne TV programe, zahvaljujući Telemahu, koji je Institutu donirao 20 risivera i odrekao se pretplate.
-Obišli smo odjeljenje pedijatrije B i jako nam je drago što su se mališani obradovali donaciji, a sigurni smo da će im vrijeme koje moraju da provedu u bolnici, proći lakše i brže uz omiljene TV kanale, crtane filmove i zabavne emisije. Uvijek se trudimo da posebnu pažnju posvetimo najmlađima u okviru naših kontinuiranih društveno-odgovornih aktivnosti – saopštili su iz kompanije Idea.
Direktorica Instituta Sonja Milašinović rekla je da djeca sada mogu da prate interesantne sadržaje i vrijeme u bolnici učine manje stresnim.