05. decembar – Nađimo volontera u sebi

0
278

Ministar sporta Nikola Janović pozvao je sve građane da pronađu volontera u sebi, i ujedno čestitao Međunarodni dan volontera. On se zahvalio građanima dobre volje koji, bez obzira na godine i profesije, pomažu drugima u nevolji.
Janović je izrazio zadovoljstvo što je kao ministar sporta postao dobrovoljni davalac krvi i glavni promoter kampanje Pruži ruku za život. Daruj krv.
– Raduje me podatak da je kampanja već urodila značajnim rezultatima, jer je broj dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori porastao za 30 odsto – kazao je Janović i dodao da je to još jedan dokaz da često ni sami nijesmo svjesni koliko naše malo, nekome može značiti mnogo.
Generalna sekretarka Crvenog krsta Jelena Dubak mu je uručila zahvalnicu za poseban doprinos u ispunjavanju humanitarnih zadataka i misije Crvenog krsta.
Janović je naglasio da Ministarstvo sporta, putem svog Direktorata za mlade, kako je to i zacrtano u Strategiji za mlade, promoviše mlade kao proaktivne građane koji učestvuju u donošenju odluka i razvoju zajednice.
– Volontiranje nas čini boljim ljudima, jer baš kao i sport i volonterizam podstiče timski duh, brigu za druge, razvija svijest da samo zajedničkim zalaganjima i uz doprinos svih možemo postići rezultate.
I Dubak je čestitala praznik volonterima, kojih je u Crnoj Gori oko 2.000 uz, kako je kazala – veliko hvala za njihovu posvećenost, predanost i odgovornost koju svakodnevno iskazuju u svom radu.