27. decembar – Donacije za 18 organizacija i ustanova

0
306

Predstavnici Uprave carina posjetili su 18 ustanova i organizacija na sjeveru, jugu i u centralnom dijelu Crne Gore i uručili im donacije. Donacije su upućene JU Komanski most, Dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju u Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Ulcinju, Bijelom Polju i Beranama, NVU Staze, NVO Dom nade, Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju Podgorica i samostanu časnih sestara u Petrovcu.
Uručeno je ukupno 11.000 komada odjevnih predmeta i obuće, 1.618 komada sredstava za higijenu, 510 komada peškira i posteljine, 400 komada kuhinjske i druge opreme, 200 komada torbi, 300 komada razne galanterije, 100 komada igračaka i 10 koleta slatkiša.
Opštoj bolnici u Nikšiću, Specijalnoj bolnici Dr Jovan Buljić Brezovik, Bolnici Danilo I Cetinje, Opštoj bolnici u Baru, Specijalnoj bolnici u Risnu i Kliničkom centru Crne Gore donirano je 2.388 paketa vode.
Uprava carina će i u buduće, u slučajevima u kojima su ispunjeni zakonom propisani uslovi, trajno oduzetu robu donirati ustanovama i organizacijama koje se bave humanitarnim radom i kojima je potrebna za obavljanje djelatnosti.