29. decembar – Održan stručni sastanak neurologa Crne Gore i Srbije

0
672

Društvo neurologa Srbije i Udruženje neurologa Crne Gore, u okviru nastavka tradicionalno dobre saradnje održan je stručni skup sa temom Aktuelnosti i novine u liječenju pacijenata sa MS.
U organizaciji Centra za nauku Kliničkog centra Crne Gore, Društva neurologa Srbije i Udruženja neurologa Crne Gore, na stručnom skupu su pored domaćih neurologa, predavanja održali i vodeći eksperti iz ove oblasti iz Kliničkog centra Srbije i Vojnomedicinske akademije iz Beograda.
Moderator je bio neurolog dr Jevto Eraković, direktor Klinike za neurologiju KCCG, a predavanja su se održala u Amfiteatru Instituta za javno zdravlje u petak.
Na temu Opterećenost društva multiplom sklerozom govorio je prof. dr Ranko Raičević, Klinika za neurologiju VMA Beograd, Algoritam terapije multiple skleroze, prof. dr Jelena Drulović, Klinika za neurologiju KC Srbije, a temu Terapija NMO
izlagala je prof. dr Evica Dinčić sa Klinike za neurologiju VMA Beograd dok je na temu Pušenje i multipla skleroza govorila prof. dr Tanja Pekmezović sa Klinike za neurologiju KC Srbije.
Predavači iz KCCG bili su dr Dragica Milikić i dr Ljiljana Radulović, Klinika za neurologiju, a teme su bile Neurološke i elektroencefalografske promjene kod uremijskih encefalopatija i Povezanost nivoa vitamina D i mjesta stanovanja pacijenata sa multiplom sklerozom u Crnoj Gori.