28. decembar – Neonatologiji oprema od 10.000 eura

0
338

Kompanija Nutricija donirala je Centru za neonatologiju opremu vrijednu 10.000 eura. Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević i medicinska direktorica doc. dr Snežana Raspopović u prisustvu direktora i glavne sestre Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislava Miketića i Marijane Bogavac, primile su predstavnike kompanije Nutricia povodom donacije Centru za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo.
Kompanija Nutricia donirala je uređaje značajne za rad Centra za neonatologiju i akušerstvo i našu najmlađu populaciju. Ovom donacijom obezbijeđeni su bilirubinometar Drager JM-105, Drager CPAP za bebe, krevetac za fototerapiju BILIBED i Oxypod II (hood).
Nutricia, sa svojim brendovima je dio multinacionalne kompanije Danone, i kao pionir u globalnom istraživanju i razvoju proizvoda za ishranu beba, preko 100 godina se predano bavi ispitivanjem majčinog mlijeka i stvaranjem takvih sastava adaptiranih mliječnih formula, da doprinose normalnom funkcionisanju imunog sistema i normalnom razvoju mozga kod djece. Stotine naučnika, pedijatara i nutricionista rade zajedničkim snagama kako bi napravili najbolje mliječne formule koje su danas dostupne.
Doc. dr Snežana Raspopović uručila je donatorima zahvalnice.