06. februar – NASTAVAK SARADNJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA I SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

0
255

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, sa saradnicima, razgovarao je se ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara.
Na sastanku je ocijenjeo da Crna Gora i Sjedinjene Američke Države imaju izuzetno kvalitetne međudržavne odnose na svim nivoima, pa i u oblasti zdravstva.
Ministar Hrapović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom veoma dobrom saradnjom i značajnom podrškom i pomoći zdravstvenom sistemu, posebno u sjevernim crnogorskim opštinama. On je podsjetio da je veliki broj američkih kompanija, koje se bave proizvodnjom medicinske opreme i ljekova, prisutan na crnogroskom tržištu i da je značajan dio opreme u zdravstvenim ustanovama upravno američke proizvodnje. Kazao je još i da očekuje da će se ta saradnja nastaviti i unaprjeđivati posebno u dijelu koji se odnosi na edukaciju zdravstvenih radnika i ulaganje u rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih ustanova.
Ambasadroka Uehara čestitala je ministru Hrapoviću imenovanje na novu funkciju i kazala da očekuje da će se saradnja sa Crnom Gorom u oblasti zdravstva produbiti, budući da, kako je kazala, generalno napredak jedne zemlje zavisi od zdravlja ljudi koji žive u njoj. Ona je naglasila da su američke kompanije zainteresovane za ulaganje u zdravstevne ustanove, kroz projekte koji su planirani u cilju unaprjeđenja crnogorskog zdravstvenog sistema.