07. februar – OTVORENA NOVA ZDRAVSTVENA AMBULANTA U NIKŠIĆU

0
238

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović otvorio je zdravstvenu ambulantu u nikšićkoj Mjesnoj zajednici Straševina. Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović i brojni mještani. Otvaranjem ambulante stanovnicima sa ovog područja obezbijediće se kvalitetnija i dostupnija zdravstvena zaštita.
– U narednom periodu ćemo u saradnji Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra i opštih bolnica u Crnoj Gori, prije svega Opšte bolnice u Nikšiću organizovati pružanje specijalističkih i subspecijalističkih operativnih procedura. Građani Nikšića neće imati potrebu da ubuduće idu u Klinički centar Crne Gore. To ćemo da radimo na nivou svih opštih bolnica i u narednom periodu aktivnosti će biti na sagledavanju operacionih blokova i hirurških grana – kazao je ministar Hrapović.
Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je lokalna uprava u zadnje četiri godine uložila dosta sredstava kako bi građanima primarnu zaštitu učinila što više dostupnom.
– Projekat se pokazao izuzetno uspješnim što se tiče povećanja dostupnosti i kvaliteta primarne zdravstvene zaštite. Zato je najbolja povrda zadovoljstvo stanovnika u tim mjesnim zajednicama – kazao je Bulatović i zahvalio se Ministarstvu zdravlja i Opštini, koja je inicirala i pomogla otvaranje ambulante, kao i preduzeću Mehanizacija i programat koji su finansirali i uradili kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju prostorija u kojima je smještena ambulanta.
Vrijednost radova na adaptaciji i opremanju ambulante, u kojoj će biti zaposlen jedan ljekar i dvije medicinske sestre, iznosi oko 30.000 eura.