06. jun – Otvorene rekonstruisane operacione sale na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore

0
224

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA finasirala je još jedan projekat Kliničkog centra Crne Gore. Zahvaljujući donaciji te Agencije Klinički centar Crne Gore je rekonstruisao i opremio dvije operacione sale na Klinici za očne bolesti. Tim povodom upriličeno je svečano puštanje u rad opearcionih sala koje se održalo ispred Klinike za očne bolesti 06. juna 2017. Godine. Dvije nove operacione sale će omogućiti bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu svim pacijentima u Crnoj Gori. Izgradnja dvije operacione sale, koje su opremljene zahvaljujući donaciji TIKA u vrijednosti od 31.000 eura, omogućiće svakodnevno obavljanje operacija u dvije smjene.
Direktorka KCCG Zorica Kovačević pozdravila je prisutne i zahvalila svima koji su doprinijeli u ostvarivanju ovog vrlo značajnog projekta za Klinički centar Crne Gore.
Birol Ćetin, zamjenik predsjednika Tike naveo je da je TIKA za deset godina u Crnoj Gori realizovala više od 85 projekata u oblasti zdravstva, i najavio da će nastaviti sa tim projektima.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Milovan Vujović, ocijenio je da će, zahvaljujući ovakvim donacijama TIKE biti značajno unaprijeđeni uslovi u crnogorskim zdravstvenim ustanovama. On je naglasio da je TIKA godinama pouzdan partner Ministarstva zdravlja, što potvrđuju brojne vrijedne donacije zahvaljujući kojima je mnogo investirano u infrastrukturu i tehnološko opremanje crnogorskih zdravstvenih ustanova.
Ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip istakao je zadovoljstvo zbog zvaničnog otvaranja sala na Klinici za očne bolesti.
– TIKA je u saradnji sa crnogorskim institucijama dala i nastavlja da daje veliki doprinos na svim životnim poljima, a posebno na polju zdravstva – naglasio je Galip.