07. februar – KCCG SPROVODI PLAN KONTINUIRANE MEDICINSKE EDUKACIJI

0
265

Plan kontinuirane medicinske edukacije za sve nivoe zdravstvene zaštite, koju je krajem 2015. godine usvojilo Ministarstvo zdravlja, a realizuje Centar za nauku Kliničkog centra Crne Gore, sprovodi se u kontinuitetu prema predviđenoj dinamici.
Centar za nauku KCCG tokom aprila i maja 2016. godine organizovao je ukupno 38 aktivnosti iz oblasti sudske medicine, kardiologije, anesteziologije, otorinolaringologije, onkologije, neonatologije, dermatovenerologije, ginekologije, ortopedije, stomatologije, neurohirurgije, genetike, hematologije, pulmologije, endokrinologije i zdravstvene njege.
U navedenom periodu realizovane su 23 aktivnosti u formi predavanja iz različitih oblasti medicine. Centar za nauku KCCG organizovao je za protekla dva mjeseca 12 edukativnih skupova za ljekare, medicinske sestare i tehničare u centrima van Crne Gore i u Kliničkom centru tri edukacije zdravstvenih radnika iz ustanova primarnog i sekundarnog nivoa.
Na predavanjima je prosječno učestvovalo 35 ljekara ili medicinskih sestara i tehničara, svi organizovani edukativni skupovi bili su veoma posjećeni, a interesovanje zdravstvenih radnika za teme koje su obrađivane, bilo je izuzetno veliko.