09. novembar – U Kliničkom centru Crne Gore investiraju oko 1,6 miliona eura

0
250

Klinički centar Crne Gore (KCCG) danas je veliko gradilište, a za rekonstrukciju i osavremenjavanje prostornih kapaciteta najveće zdravstvene ustanove u zemlji opredijeljeno je 1,6 miliona eura, saopštio je direktor KCCG dr Jevto Eraković.

Naime, u KCCG trenutno se u značajnom broju organizacionih cjelina izvode radovi u cilju osavremanjavanja i unapređenja uslova, kako za rad zaposlenih tako i za boravak pacijenata.

-Investirali smo značajna finansijska sredstva u rekonstrukciju mnogih klinika i odjeljenja Kliničkog centra, tako da je u Institutu za bolesti djece u toku rekonstrukcija Jedinice intenzivnog liječenja naših najmlađih pacijenata i takođe prostora koji će biti iskorišćen za smještaj novog skenera – rekao je dr Eraković.

U toku, kaže on, i rekonstrukcija Interne klinike, koja nije renovirana praktično od otvaranja Kliničkog centra Crne Gore.

– Ova investicija vrijedna je preko 230.000 eura. U Klinici za urologiju u toku su radovi na adaptaciji novih uroloških sala koje će, uz opremu koju smo nabavili u vrijednosti od 400.000 eura, unaprijediti značajno i ovaj segment rada Kliničkog centra – rekao je dr Eraković.

Rekonstruiše se i Stomatološka poliklinika koja će dobiti najsavremenije uslove za rad: -Sa ponosom mogu da istaknem da će uskoro da počnu radovi i u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore na opremanju i uspostavljanju nove Jedinice intenzivnog liječenje, gdje će biti smješteni najkompleksniji pacijenti Kliničkog centra, u najsavremenijim uslovima za njihovo tretiranje -.

– Pored svih navedenih investicija želim da napomenem da su u toku radovi na adaptaciji bunkera gdje će biti smješten novi linearni akcelerator. Vrijednosti tih radova su oko 60 hiljada eura. Dakle, ukoliko bismo sve rezimirali, ukupna vrijednost trenutnih radova koji se obavljaju u Kliničkom centru Crne Gore su nešto preko milion i 600 hiljada eura – istakao je dr Eraković.