11. april – U Filadelfiji ponovo obavezne maske u zatvorenom prostoru – SAD

0
66

Filadelfija je prvi veliki grad u SAD koji je ponovo uveo obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru nakon što je registrovan nagli porast oboljelih od koronavirusa. Zdravstveni inspektori će uskoro početi da kontrolišu ovu mjeru u gradskim preduzećima, preneo je AP.

– Broj novozaraženih od koronavirusa porastao je za više od 50 odsto u proteklih 10 dana, što je prag na osnovu kojeg se, prema gradskim smjernicama, zahtijeva da ljudi nose maske u zatvorenom prostoru – rekla je dr Šeril Betigol, komesarka za zdravstvo.

– Ako ne reagujemo sada, znajući da je svaki prethodni talas infekcija bio praćen talasom hospitalizacija, a zatim talasom smrti, za mnoge naše stanovnike biće prekasno – naglasila je dr Betigol.

Ona je navela da je ovo šansa da se preduhitri pandemija i nose maske dok se ne dobije više informacija o ozbiljnosti nove BA.2 podvarijante omikrona.

Filadelfija je ukinula obavezu nošenja maski 2. marta, a dr Betigol je priznala da je bilo divno ponovo osjetiti taj osjećaj normalnosti. Tanjug