11. oktobar – Plav dobio jedinicu za fizikalnu terapiju

0
217

Jedinica za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Plav značajno će unaprijediti kvalitet zdravstvene zaštite u tom dijelu Crne Gore, a otvaranjem te jedinice, u koju je uloženo 25 hiljada eura, zaposlena su dva fizioterapeuta, kazao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, na svečanom otvaranju jedinice za fizikalnu terepiju u Domu zdravlja Dr Branko Zogović u Plavu. Dr Hrapović je kazao da su Fond zdravstva i Dom zdravlja Plav, u otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju, uložili oko 25 hiljada eura. – Otvorena su dva nova radna mjesta i zaposlena dva fizioterapeuta, tako da će stanovnici Plava i okolnih mjesta dobiti u svom gradu i ovu vrstu zdravstvene usluge, čime se značajno unaprjeđuje kvalitet zdravstvene zaštite u ovom dijelu sjeverne regije – rekao je dr Hrapović. On je istakao da Vlada i država Crna Gora mnogo rade na jačanju povjerenja u zdravstveni sistem. – Ulaganje više od 300 hiljada eura i četiri nova radna mjesta – dva fizioterapeuta i dva ljekara. Nova radna mjesta, bolji kvalitet zdravstvene zaštite za naše građane u mjestu boravka, i bolji uslovi rada za naše cijenjene ljekare je politika Vlade Crne Gore i ove države – naveo je dr Hrapović.

Direktor Doma zdravlja Plav, dr Omer Šahmanović, kazao je da se, kada je riječ o zdravstvu, sa ulaganjem neće stati i da će ove godine biti uloženo 350 hiljada eura, a da je za narednu planirano 400 hiljada eura. – Projekti su na razmatranju, rade se elaborati za zdravstvenu stanicu Murino, zdravstvenu stanicu Gusinje i za Dom zdravlja. U proteklom periodu urađeni su veliki projekti na nivou opštine Plav vezano za zdravstvo. Ovo je još jedan napredak kada je riječ o unapređenju zdravlja – kazao je Šahmanović.

Predsjednik Opštine Plav, Mirsad Bajraktarević, smatra da Dom zdravlja u Plavu sa zdravstvene periferije postaje zdravstveni centar, kojem će gravitirati stanovnici drugih opština.