12. decembar – Otvorena rekonstruisana Interna klinika KCCG

0
253

Rekonstruisana je Interna klinika Kliničkog centra Crne Gore, u koju je uloženo preko 300 hiljada eura.

– Veliko je zadovoljstvo što danas ispred Kliničkog centra Crne Gore možemo da proglasimo završetak radova na Internoj klinici koja je poslije višedecenijskog rada konačno dobila uslove za savremeni rad naših doktora, osoblja Interne klinike, a svakako i za naše pacijente. Investicija je bila vrijedna preko 300.000€. Dodaćemo još nekih pedesetak hiljada i stvoriće se uslovi za savremeni način funkcionisanja i rada Interne klinike – kazao je direktor KCCG dr Jevto Eraković ističući da je ovo samo jedan u nizu projekata KCCG.

– Moram da naglasim da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su trenutno u toku realizacije u KCCG. Brzo ćemo biti svjedoci da stvorimo i dobre uslove i da otvorimo naš novi Centar za imunologiju i genetiku. U toku je i rekonstrukcija i izgradnja nove urološke operacione sale, naša Stomatološka poliklinika uskoro će da primi pacijente u potpuno novim savremenim uslovima. Klinika za neurologiju kreće sa radovima sa novom Jedinicom intenzivnog liječenja koja će biti sigurno najsavremenija na ovim prostorima, i ono što nam je posebno drago, mogu da najavim da ćemo krenuti i sa rekonstrukcijom Akušerskog odeljenja na Ginekologiji, tako da će sve buduće porodilje u Kliničkom centru imati zaista sjajne i adekvatne uslove – najavio je dr Eraković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić rekao je da je otvaranje rekonstruisane Interne klinike jedan u nizu projekata koje je uspješno realizovao KCCG.

– Ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata koje je realizovao Klinički centar u posljednje vrijeme. Fond za zdravstveno osiguranje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja je izdvojio 226.000 eura za ovu namjenu – rekao je Čirgić podsjećajući da je od 2016. do 2019. godine, za rekonstrukciju i drugih klinika izdvojeno oko 3,2 miliona eura iz sredstava Fonda.

– Takođe, je Vlada Crne Gore u periodu 2018. do 2019. godina izdvojila 11,1 milion eura za nabavku savremene opreme za potrebe Kliničkog centra – kazao je Čirgić a sve ovo, kako je rekao, govori o jasnoj namjeri da će se osnažiti javni sektor zdravstvenog sistema Crne Gore.