13. maj – Festival roditeljstva Porodica fest

0
300

Prvi festival roditeljstva Porodica fest je organizovan u susret Međunarodnom danu porodice. Festival je organizovalo Udruženja Roditelji u parku Dvorca Petrovića.
Akušerske sestre Doma zdravlja tokom cjelodnevne manifestacije dijelile su edukativni materijal i pružale korisne informacije za trudnice i uopšte sve buduće roditelje o pripremi za dolazak novog člana porodice i njezi i razvoju beba.
Svi koji očekuju novog člana porodice bili su u prilici da na jednom mjestu dobiju veliki broj važnih i korisnih informacija, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima Savjetovališta za reporoduktivno zdravlje Doma zdravlja- Škole roditeljstva i Škole za trudnice.
Na prezentaciji koju je održala medinska sestra Dajana Zlatičanin bilo je riječi o značaju psihofizičke pripreme za porodjaj trudnica, porođaju, pripremi za dolazak bebe u porodicu, pedijatrijskoj njezi, njezi bebe – kupanju, povijanju i njezi pupka i kože, dojenju, laktaciji, te rastu i razvoju bebe u prvoj godini života, odnosno svemu onome što posebno interesuje buduće roditelje.
Festival roditeljstva organizovan je u cilju promocije uloge porodice kao temelja svakog društva i njenog značaja za zajednicu i pojedinca. U okviru zabavno-edukativnog programa koji je trajao od 10h do 20h održana su zanimljiva stručna predavanja i paneli, aktivnosti i aktivacije za djecu svih uzrasta.