13. maj – Sastanak Rajzing Rajnke – Borovinić Bojović

0
39

Crnogorski zdravstveni sistem uspješno sprovodi masovnu vakcinaciju protiv COVID19 infekcije, epidemiološki parametri pokazuju veoma povoljan trend, pa su izgledi za turističku sezonu i dolazak turista iz Sjedinjenih Američkih Država značajno poboljšani, zaključeno je tokom sastanka ministarke zdravlja, dr Jelene Borovinić Bojović i američke ambasadorke u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajke.

Ministraka je upoznala Rajnke sa svim detaljima epidemiološkog statusa u zemlji, načinu na koji se sprovodi vakcinacija, kao i uslovima koje je Crna Gora obezbijedila za dolazak turista.

– Veoma cijenimo interesovanje Vaših državljana da borave u našoj zemlji tokom turističke sezone. Želim da znate da smo se potrudili da svaki segment zdravstvene pripremljenosti od ulaska, preko boravka, pa do samog odlaska turista, bude precizno ispraćen, što je posebno sadržano u vodiču koji smo objavili i koji će svakako Vašoj ambasadi biti dostavljen – kazala  je ministarka Borovinić Bojović.

Američka ambasadorka je pohvalila napore koje zdravstvene vlasti sprovode u cilju uspješnog i efikasnog suzbijanja epidemije,  s posebnim akcentom na aktivnosti koje su u fokusu za pripremu predstojeće ljetnje sezone.

– Želim da Vas podsjetim da je 2019.godine Crnu Goru posjetilo oko 80 000 američkih državljana. Sve to što radite predstavlja ohrabrenje za nas i naše državljane da budu gosti u Vašoj prelijepoj zemlji ”, poručila je ambasadorka  Rajnke.

Tokom susreta  posebno je potencirana uspješna saradnja dvije zemlje i pomoć i podrška koju američka ambasada u kontinuitetu pruža crnogorskom zdravstvenom sistemu.