14. maj – Crna Gora dobila od Njemačke 72 hiljade brzih antigenskih testova

0
41

Njemačka je opredijelila za crnogorski zdravstveni sistem još jednu vrijednu donaciju. Nakon nedavne donacije u zaštitnoj opremi, vrijednoj preko 600 hiljada eura, danas je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber uručio ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović donaciju od 72 hiljade brzih antigenskih testova, u vrijednosti od skoro 300 hiljada eura.

– Ovo je još jedan dokaz velike solidarnosti i prijateljstva između dvije države i između naše države i Evropske unije i još jedan korak dalje na putu ka prevazilaženju postojećeg epidemiološkog problema – kazala je dr Borovinić Bojović, izražavajući zahvalnost njemačkom ambasadoru i državi Njmačkoj na vrijednoj donaciji.

– Crna Gora se priprema za predstojeću turističku sezonu, a takođe se na tržištu pozicionirala kao bezbjedna zemlja u smislu borbe protiv koronavirusa. Kao takva nudi posjetiocima potrebno testiranje za povratak u svoju zemlju porijekla. To je odličan korak Vlade Crne Gore i odlična ponuda za turiste u Crnoj Gori. Zbog toga se jako radujemo da možemo podržati Crnu Goru sa ovom donacijom u smislu pripreme za predstojeću turističku sezonu. Ovo je dalji doprinos njemačke solidarnosi, u okviru evropske solidarnosti za Crnu Goru – poručio je Veber.