15. decembar – Česi donirali medicinsku opremu vrijednu 190.000 eura

0
69

Češka Republika donirala je Crnoj Gori vrijednu medicinsku opremu, koja je posredstvom Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije dopremljena u Podgoricu. Donacija vrijednosti oko 190.000 eura obuhvata zaštitna odijela, maske i drugu zaštitnu opremu.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović zahvalio se na donaciji, uz ocjenu da je oprema stigla u pravom trenutku za crnogorske građane. On je, kako je saopšteno, kazao da donacija potvrđuje koliko je značajna dobra koordinacija u okviru Mehanizma EU za civilnu zaštitu, naročito u prevazilaženju izazova, poput borbe sa korona virusom.

Takođe je saopštio da je zaštitna oprema dragocjena, ne samo kao pomoć zdravstvenom sistemu, već ima i šire značenje.

– Ova donacija, koja će biti uručena Kliničkom centru, predstavlja izraz solidarnosti prema Crnoj Gori, koja će nesumnjivo biti spremna da, s puno poštovanja uzvrati na isti način i u slučaju potrebe pruži podršku Češkoj – naglasio je Sekulović.

Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban je iskazao zadovoljstvo zbog dobre organizacije dopremanja pomoći Crnoj Gori.

– Pandemija korona virusa nas je dovela do teške situacije, koja se može prevazići samo kroz međusobnu pomoć i solidarnost – saopštio je ambasador.