16. maj – U Ulcinju održan koncert u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima

0
36

U Ulcinju je održan koncert mlade akademske umjetnica Akse Muratović, studentkinje četvrte godiine Muzičke akademije na Cetinju, grupe mladih umjetnika Ulcinja i violinistkinje iz Danilovgrada a u znak zahvalnosti medicinskim radnicima koji se više od godinu danas bore sa pandemijom koronavirusa.

Muratović je rekla da dok smo u protekih godinu dana prolazili lične i kolektivne tragedije, dok smo u krugu porodice i rodbine ali i sami sa sobom ponaosob, preživljavali agoniju koju je donijela pandemija koronavirusa teret svakog od nas ponijeli su na svojim leđima zdravstveni radnici.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, rekao je da su Ulcinj i Crna Gora dobili jednu jako tešku bitku.

– Nadam se da će ovaj koncert dodaknuti i duše onih koji su nažalost izgubili bitku sa koronavirusom ali i da bude podsticaj da se i u budućim vremenima solidarišemo i radimo prave stvari za svoju zajednicu – rekao je on.

Direktorica Doma zdravlja Ulcinj, dr Sadija Holaj, naglasila je da ovo nije bila laka godina za bilo koga u zemlji i šitom svijeta.

– Borili smo se i borimo se sa nevidljivim neprijateljem koji ne poznaje granice ali nas je sve napao bez razlike. Pandemija je promiejnila način na koji živimo i radimo i komuniciramo. Sve se promijenilo. Ali jedno se nije promijenilo a to je ljubav i poštovanje koje imamo jedni prema drugima – istakla je dr Holaj.

Zahvalila je mladim ljudima koji su došli na ideju da organizuju i realizuju jedan ovakav koncert. Zahvalna je i dijaspori koja je pomogla Crnoj Gori u najtežim momentima ali i medicinskim radnicima koji su se cijelo vrijeme borili da sačuvaju svaki ljudski život, prenosi Media biro TV.