16. oktobar – Kompanija Bosna lijek održala promotivni skup u Podgorici

0
306

U podgoričkom hotelu Ramada kompanija Bosna lijek održala je 16. oktobra predavanja o kombinovanim preparatima u tretmanu simptoma prehlade i gripa.
Jedan od najznačajnijih regionalnih brendova je rhinostop, za tretman simptoma prehlade i gripa. Predavanje je održao dr sci med. Mirko Popović, koji je podijelio svoje viđenje uloge kombinovanih preparata u tretmanu simptoma prehlade i gripe, kao i mr sci dr Ognjen Jovićević, koji jr govorio o primjeni lizozima u tretmanu grlobolje.
Bosna lijek je najveći industrijski proizvođač ljekova u Bosni i Hercegovini, osnovana 1951 godine i u januaru ove godine su proslavili 66 rođendan. Bosna Lijek je interna farmaceutska kompanija, koja izvozi svoje proizvode na tri kontinenta, prisutna na 17 tržišta širom svijeta, od kojih je najveće tržište Ruske federacije. Uskoro se proširuje poslovanje u Turskoj i zemljama Evropske Unije. Ova kompanija trenutno proizvodi 243 proizvoda, bazirana na 119 aktivnih komponenti, proizvodi ljekove receptne i bezreceptne, proizvodi dodatke ishrani, dezinficije, medicinska sredstva, s tim da je jedna od najznačajnijih korporativnih brendova svakako Lysobact. Lysobact brend obuhvata pet proizvoda. Trenutno u Crnoj Gori prometuju sa tri proizvoda. To su proizvodi na bazi lizozima namijenjeni tretmanu upali sliznice, usne duplje i grla. Devetnaestog decembra su u Rusiji osvojili prestižnu nagradu za lijek broj jedan protiv grlobolje.