17. oktobar – Rekonstrukcija dva zdravstvena objekta do kraja godine

0
237

U okviru projekta Za ljepše zdravstvene ustanove, koji je predviđen Memorandumom o saradnji između Ministarstva zdravlja, Radio Televizije Crne Gore i Kompanije Cerovo, biće rekonstruisana dva zdravstvena objekta do kraja godine, dogovoreno je na sastanku ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića sa menadžmentom kompanije Cerovo i RTCG u ministarstvu zdravlja.

– Na ovaj način način ste pokazali ozbiljan i odgovoran odnos, kako prema svom poslu i kompaniji, tako i njenom imidžu, ponašajući se u skladu sa standardima društveno odgovornog poslovanja i vodeći računa o sredini u kojoj živite i radite i osluškujući potrebe društva, države i Sistema – istakao je Hrapović.

Izvršni direktor kompanije Cerovo zahvalio je Ministarstvu zdravlja i zaposlenima u zdravstvenom sistemu na odličnoj saradnji, koja je i rezultirala idejom da se projekat nastavi, i u narednoj godini.

Cilj saradnje koja je počela u julu 2018.godine bio je da se kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti obezbijede kvalitetniji uslovi za rad i pružanje usluga u zdravstvenim ustanovama. Do sada je, u okviru realizacije projekta, urađena sanacija, adaptacija i rekonstrukcija Klinike za Ortopediju i traumatologiju KCCG, Doma zdravlja Mojkovac i Bar, zdravstvene stanice Vladimir i Opšte bolnice Pljevlja, u ukupnom iznosu od 51 hiljadu eura.

– Naglašavam da je kompanija Cerovo uložila 17.5 hiljada više od plana na početku projekta, što izuzetno poštujem i na čemu im izražavam zahvalnost u ime zdravstvenog sistema – saopštio je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i zahvalio Televiziji Crne Gore koja je obezbijedila vidljivost projekta kroz kontinuirano medijsko praćenje.