19. januar – Fondacija Petrović Njegoš i Fondacija Coeur de la Tour podržaće mnoge projekte crnogorskog zdravstvenog Sistema

0
349

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović, sa saradnicima razgovarao je sa princom Nikolom Petrovićem, predsjednikom Fondacije Petrović Njegoš i dr Markom Cimermanom, predsjednikom Fondacije Coeur de la Tour iz Ženeve i njihovim saradnicima.
Državni sekretar Vujović se zahvalio članovima Fondacije Petrović Njegoš na angažmanju i obezbjeđivanju brojnih donacija zdravstvenom sistemu Crne Gore, koje su značajno doprinijele unapređenju rada i stvaranju boljeg ambijenta u našim zdravstvenim ustanovama. Princ Nikola Petrović je iskazao spremnost za nastavak saradnje i pružanje svih vidova pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu, podsjećajući na brojne značajne projekte, koji su već realizovani uz pomoć Fondacije Petrović Njegoš.
Predsjednik Fondacije Coeur de la Tour, dr Mark Cimerman, naveo je da je misija njihove organizacije saradnja u oblasti kardiologije i kardiohirurgije i da, osim u Švajcarskoj, djeluju u više evropskih zemalja. On je naglasio da, kroz realizaciju brojnih projekata u domenu kardiovaskularnih oboljenja, zdravstvenim sistemima pružaju kako tehničku tako i stručnu pomoć.
Ministarstvo zdravlja je, prema riječima državnog sekretara Vujovića, veoma zainteresovano za saradnju sa švajcarskom fondacijom, posebno ako se ima u vidu da je u Crnoj Gori najveća stopa obolijevanja i smrtnosti upravo od kardiovaskularnih oboljenja.