19. januar – Kliničkom centru Crne Gore najavljene značajne donacije

0
421

Zorica Kovačević, direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u prisustvu doc. dr Snežane Raspopović, medicinskog direktora i dr Nebojše Bulatovića, direktora Klinike za bolesti srca KCCG razgovarali su sa predstavnicima Fondacije Petrović Njegoš i Fondacije Coeur de la Tour iz Švajcarske.
Sastanku su pored predsjednika Fondacije, Princa Nikole Petrovića, prisustvovali i dr Marc Zimerman, kardiolog, dr Mišel Montesuiea, kardiohirurg iz Ženeve, zatim dr sci. med. dr Aleksandar Čelebić, hirurg-onkolog, savjetnik za zdravstvene projekte Fondacije Petrović Njegoš i dr Hazrije – Ada Mustafić, kardiolog i epidemiolog iz Pariza, saradnica Fondacije na projektima u oblasti zdravstva.
Sastanak je upriličen radi razvijanja dalje saradnje između KCCG i dvije Fondacije.
Pored edukacije naših ljekara, na sastanku je govoreno i o realizaciji projekta Fondacije Cœur de la Tour iz Ženeve i Klinike za bolesti srca KCCG-a, koji se tiče nabavke aparata ehokardiografa sa transtorakalnom i transezofagusnom sondom, a o kome će se odlučiti na godišnjoj generalnoj skupštini planiranoj za april ove godine.
Medicinska i naučna saradnja je sastavni dio projekta i predviđa 2-4 godišnje posjete ženevskih kardiologa Podgorici, u cilju razvoja znanja i vještina crnogorskih kardiologa u oblasti ehokardiografije i drugih oblasti.