19. maj – Vakcinisani turistički radnici nosiće bedževe

0
40

Građani svih uzrasta su ispred Univerzitetsko-sportskog centra u Podgorici, zbog malog broja doza koje su opredijeljene za opštu populaciju, u redovima od jutra čekali na vakcinu Pfizer. Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović pozvala je  predstavnike turističke privrede da vakcinišu zaposlene.

Ona je prilikom predstavljanja zdravstvenih protokola u Institutu za javno zdravlje poručila da će svi turistički radnici koji su vakcinisani imati bedž kojim će turiste obavještavati da su bezbjedni.

Ona je kazala da je važna stavka u zdravstvenom protokolu besplatno liječenje turista u slučaju obolijevanja od kovida-19, kao i besplatni PCR test za povratak turista u matičnu zemlju.

– Preporučujemo da se svi zaposleni u turizmu vakcinišu jer je to izuzetno važno za bezbjednost i turista i samih zaposlenih. Radimo na uvođenju bedževa na kojima će pisati Vakcinisao sam se. A ti? čime će se prije svega sugerisati onima koji nijesu vakcinisani da to učine, znaćemo broj ljudi koji je imunizovan, a takođe će turistima ulivati sigurnost znajući da su u kontaktu sa vakcinisanom osobom – kazala je dr Borovinić Bojović.