20. jun – Donacija Vlade SAD bolnici u Nikšiću

0
307

U rekonstrukciju Odjeljenja za urologiju i oftamologiju Opšte bolnice u Nikšiću uloženo je oko 360 hiljada eura, a taj projekat realizovan je iz donacije Vlade SAD posredstvom američke ambasade u Crnoj Gori.
Dr Ilija Ašanina, direktor Opšte bonice Nikšić, je izjavio da je Crna Gora zadnjih godina uložila značajne napore na unaprjeđenju zdravstvenog sistema u cilju stvaranja održive i savremene strukture prilagođene evropskim standardima, a u tom izuzetno važnom poslu, donacije i pomoć prijatelja su od posebnog značaja. Zahvalio se Vladi SAD-a i ambasadorki Margaret EN Uehari na razumijevanju potreba građana Nikšića i Crne Gore i ukupnoj pomoći koja će dodatno učvrstiti prijateljske i partnerske odnose dvije države i naroda.
Ambasadorka SAD Margaret EN Uehara ocijenila je da je između SAD i Crne Gore snažno partnerstvo koje se potvrđuje i kroz takav projekat koji doprinosi se unaprjeđenju života građana.
– Ništa me kao ambasadora ne čini tako srećnom kao ovakav događaj kojim nečim značajnim doprinosimo građanima Crne Gore, realizovanog zajedničkim naporima Komande američkih snaga za Evropu, američkom Kancelarijom za odbrambenu saradnju, naše Amabasade i Opštine Nikšić – rekla je Uehara.
Dr Ašanin je u ime građana Nikšića i Crne Gore ambasadorki SAD Uehari uručio zahvalnicu za podršku u realizacijii ovog projekta.