23. decembar – Pokloni za djecu koja praznike provode u KCCG

0
89

Učenici Francuske evropske škole u Podgorici pripremili su novogodišnje i božićne poklone za djecu koja praznične dane provode u Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Kako je saopšteno iz KCCG-a i Francuske evropske škole, podučavanje osnovnim ljudskim i moralnim vrijednostima, kao što su humanost, solidarnost, društvena odgovornost, podrška i pružanje pomoći onima kojima je potrebna, neki su od osnovnih načela na kojima počiva koncept obrazovnog programa francuskih škola.

Direktor škole, Julien Naudot, kazao je da je ponosan na djecu polaznike što su, sa velikim zadovoljstvom i uzbuđenjem, učestvovali u akciji prikupljanja poklona za djecu koja, nažalost, praznike ne provode u svojim domovima.

– Sa željom da im uljepšamo ove trenutke, svaki od naših učenika je za njih pripremio po nekoliko poklona po svom izboru, ukupno 78 – naveo je Naudot.

Direktor IBD-a, dr Saša Radović, zahvalio je učenicima i njihovim nastavnicima na ukazanom gestu solidarnosti i humanosti, navodeći da je uvjeren da će ta akcija pružiti dobar primjer i pokrenuti i druge slične akcije u budućnosti.