23. decembar – Ujedinjeno Kraljevstvo partner zdravstvenog sistema

0
87

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović razgovarala je sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks. Ona je čestitala ministarki na imenovanju i izrazila nadu da će aktivnosti koje preduzima zdravstveni sistem, angažovanje zajednice, kao i najavljena vakcinacija biti dobitna kombinacija za brzo stavljanje epidemije koronavirusa pod kontrolu.

Povodom donošenja novih mjera za suzbijanje koronavirusa, ministarka je istakla da je njihov cilj poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji.

– Mjere su restriktivnije nego u prethodnom periodu, ali je epidemiološka situacija to zahtijevala. Kao pulmolog moram brinuti o zdravlju građana, to je moj glavni cilj i misija. Sve ovo radimo kako bi 15. januar sačekali sa boljom epidemiološkom situacijom. Moraju se donositi i nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana – istakla je dr Borovinić Bojović.

Ambasadorka Medoks istakla je da će rado podržati projekte digitalizacije, i pozvala ministarstvo zdravlja da bude dio predloženog projekta o lažnim vijestima i dezinformacijama koje se šire u vremenu pandemije.