23. oktobar – OB Berane angažuje konsultante iz KCCG

0
17

Opšta bolnica (OB) Berane angažuje konsultante iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), radi unapređenja zdravstvene zaštite, povećanja zdravstvenih usluga i smanjenja troškova liječenja.

Iz OB Berane su kazali da u toj ustanovi, u službi gastroenterologije, svakodnevno ordinira subspecijalista gastroenterologije dr Veselin Račić, kao i da je u istoj službi trenutno na subspecijalizaciji specijalista interne medicine dr Alma Adrović Kršić.

– U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, povećanja vrsta zdravstvenih usluga, a samim tim i smanjenja troškova liječenja, rasterećenja KCCG, a prije svega zdravlja naših građana, OB je angažovala konsultante iz Kliničkog centra – saopštili sui z ove ustanove.

Kako se dodaje, angažovan je subspecijalista gastroenterolog iz KCCG dr Damir Muhović, koji četiri dana u mjesecu radi ambulantne preglede, kao i gastroskopije i kolonoskopije u opštoj intravenskoj anesteziji.

– Samo u toku juna urađeno je 50 endoskopija i to 26 kolonoskopija i 24 gastroskopije – istakli su iz OB Berane.

Naveli da su urađene tri polipektomije, otkrivene dvije Kronove bolesti, dijagnostikovana tri karcinoma kolona i dva karcinoma želuca.

– To su podaci koji ukazuju na opravdanost angažovanja dr Muhovića koji u našoj Bolnici ordinira od maja – rekli su iz OB Berane.

Dodaje se da je dr Muhović pojedinačni član European Society of Gastrointerstinal Endoscopy, United European Gastroenterology i Udruženja gastroeterohepatologa Crne Gore.

Opšta bolnica će nastaviti sa angažovanjem stručnjaka kako bi građanima pružili što bolju zdravstvenu zaštitu, poručili su iz ove zdravstvene ustanove.