24. decembar – Obilježen jubilej Dom zdravlja Podgorica

0
351

Dom zdravlja Podgorica je za 90 godina rada postao savremena zdravstvena ustanova, koja u skladu sa najnovijim medicinskim trendovima i doktrinama pruža visok nivo zdravstvenih usluga, kazao je direktor te zdravstvene ustanove dr Nebojša Kavarić.
On je, na ceremoniji obiježavanja 90 godina postojana Doma zdravlja Podgorica kazao da je proteklo devet decenija punih entuzijazma, posvećenosti, napornog rada generacija zdravstvenih radnika, koje su gradile zdravstvenu službu i svoje znanje, umijeće i humanost, nesebično davali stanovnicima sa ovog područja, ali i šire.
– Svi oni doprinijeli su razvoju medicinske struke i nauke u Crnoj Gori, a Dom zdravlja Podgorica, kakav je danas, ovjenčan brojnim nagradama, samo je rezultat 90 godina rada brojnih profesionalaca, naučnika i rukovodioca naše ustanove – rekao je dr Kavarić.
On je poručio da će nastaviti da brinu o zdravlju građana Glavnog grada i da se zalažu za dostojanstvo i zaštitu profesionalnih načela medicinske struke.
Na svečanosti povodom tog jubileja, kako je saopšteno iz podgoričkog Doma zdravlja, prisustvovali su ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša, predstavnici domova zdravlja iz Tuzle i Skoplja menadžment i zaposleni Doma zdravlja Podgorica i brojni gosti.
Uručene su nagrade zaposlenima i organizacionim cjelinama, koji su ove godine postigli najzapaženije rezutate i svojim radom doprinijeli unaprjeđenju zdravstvene zaštite na nivou ustanove, a priređen je i svečani ispraćaj kolega koji idu u zasluženu penziju.
Priznanje za najboljeg doktora u ovoj godini dobio je dobio dr Novak Praščević, medicinska sestra Branka Mudreša, najbolja organizaciona cjelina je Ekonomsko- finansijski sektor, najbolji nemedicinski radnik Dragan Gluščević, dok je partner godine kompanija UNIPROM.