25. oktobar – Urađeno šest kompleksnih operacija na kičmenom stubu

0
627

U Kliničkom centru Crne Gore obavljeno je šest kompleksnih operacija na kičmenom stubu.

Iz Kliničkog centra su kazali da je pacijente operisao eminentni stručnjak iz Turske, dr Čagataj Ozturk, specijalista za hirurgiju kičme i ortopedske traume iz bolnice LIV iz Istanbula i oropedi Klinike za ortopediju i traumatologiju (KOT) KCCG dr Aleksandar Jušković i dr Marko Borovinić.

Direktor KCCG dr Jevto Eraković kazao je da su u pitanju kompleksne operacije promjena na kičmenim pršljenovima prouzrokovane malignom bolešću i infekcijama koje će biti riješene savremenim operativnim tehnikama.

On je rekao da crnogorska ortopedija, odnosno, ortopedija KCCG-a pokazuje snažan, pozitivan trend uspjeha u ostvarivanju rezultata. Dr Eraković je kazao i da su u KCCG oslonjeni prije svega na svoje snage, ali da im je čast da u određenim situacijama mogu da ugoste najbolje i najveće evropske i svjetske operatore iz oblasti ortopedije.

Dr Ozturk je naglasio da su operacije veoma kompleksne i da nijesu mogle biti izvedene u regionu.

– To su kompleksne operacije na kičmi kod pacijenata koji trpe jake bolove i pacijenata koji imaju tumore. Srećan sam što znanje mogu podjeliti sa vašim ljekarima koji će rad moći da nastave samostalno – kazao je dr Ozturk.

Predsjednik Odbora direktora KCCG dr Nermin Abdić, naglasio je da će saradnja sa turskim stručnjakom biti nastavljena. On je rekao da operacije koje su urađene nijesu mogle biti obavljene bilo gdje u regionu, bilo u kojoj zdravstvenoj ustanovi koje se čak i bave patologijom kičmenog stuba.