29. decembar – Ministarka zdravlja razgovarala sa Sindikatom doktora medicine

0
134

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović sastala se sa predstavnicima Sindikata doktora medicine Crne Gore.

Razmijenjena su iskustva o dosadašnoj saradnji, koja je, kako je saopšteno, bila na nezavidnom nivou i konstatovan je veliki prostor za unapređenje i bližu povezanost strukovnog udruženja i Ministarstva zdravlja, kao kreatora politika.

Uvažavajući brojne izazove koji postoje u zdravstvenom sistemu, izazvane pandemijom koronavirusa, kao i naslijeđenim otvorenim pitanjima, pružena je ruka saradnje i pomoći pri ostvarenju zajedničkog cilja, a to je unapređenje zdravstvenih servisa za sve građane, podizanje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, a potencirana je i neophodnost novog načina upravljanja zdravstvenim ustanovama.

Revidiranje i provjera zakonitosti modela saradnje između privatnog i javnog zdravstva, povratak ljekara u javno zdravstvo i njegova mobilnost će biti jedan od prioriteta u narednom periodu, saopšteno je tokom susreta.

Posebno je bilo riječi o poboljšanju položaja zdravstvenih radnika i adekvatnom vrednovanju njihovog rada kroz povećanje zarada. Dogovoreno je da ova važna tema bude dio daljih pregovora sa kolegama iz resora finansija.