30. decembar – Za pljevaljsku bolnicu 5.000 eura

0
99

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, uručio je donaciju Skupštine Crne Gore od 5.000 eura, Opštoj bolnici Pljevlja, u cilju borbe sa koronavirusom, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Bečić se zahvalio svim zdravstvenim radnicima u Opštoj bolnici u Pljevljima na požrtvovanosti i nadljudskim naporima koje su pokazali u borbi sa ovom opakom bolešću. Izrazio je očekivanja da će opredijeljena sredstva doprinijeti poboljšanju uslova rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Zdravstveni radnici Crne Gore su heroji našeg vremena koji su svojim profesionalizmom i humanošću trajno zadužili Crnu Goru – istakao je Bečić.

Direktor Opšte bolnice, dr Erduan Lalović, zahvalio se predsjedniku Bečiću na upućenoj materijalnoj pomoći i zainteresovanosti za stanje u bolnici. On je upoznao predsjednika Skupštine sa trenutnom situacijom i izazovima sa kojima se suočava zdravstveni sistem u Pljevljima. Ukazao je na višedecenijske probleme pljevaljske bolnice koji se odnose na loše infrastrukturne uslove i nedostatak adekvatnog medicinskog kadra.

– Sastanku su prisustvovali dr Jelena Bojović Borovinić, ministarka zdravlja, Veljo Čađenović, državni sekretar u ministarstvu zdravlja i dr Mirha Hasanbegović, internista u Opštoj bolnici – saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.