Biorezonanca – medicina budućnosti

0
1370

kerberBiorezonantna dijagnostika i terapija je sve češći izbor ljudi koje žele neinvazivan, bezbolan način održavanja optimalnog zdravstvenog stanja organizma.

Naučnici iz Sjedinjenih Američkih država, Japana, Rusije i Njemačke, iz različitih sfera nauke, posebno iz područja biofizike i kvantne mehanike, došli su do saznanja koje su frekvencije karakteristične za određene organe, tkiva i ćelije u zdravom organizmu, pa i one koje obilježavaju određene (patogene) mikroorganizme, hemikalije, toksine i ostalo. Nakon ulaska toksičnih materija u ljudski organizam tjelesne ćelije počinju rezonirati, to jeste poprimati frekvenciju koju ima taj toksin. To se događa iz vrlo jednostavnih razloga – jer sve ćelije u organizmu konstantno međusobno komuniciraju, razmjenjuju informacije (rezonanciju) određene frekvencije, odnosno određene bioelektrične karakteristike. Na taj se način odvijaju svi procesi u organizmu i postiže ravnoteža i zdravo stanje. Ali kad toksin uđe u organizam, ta je ravnoteža narušena, a kao posljedica javljaju se zdravstvene smetnje, s tim da nakon određenog vremena raste i mogućnost razvoja određenih bolesti.

Jedna od najmodernijih metoda biorezonance je energetsko-informacijska dijagnostika, koja je usavršena u istraživanjima elektromagnetnih polja živih organizama. Takva dijagnostika sprovodi se pomoću različitih uređaja.

Aparat BIOSPECT-11, koji ja koristim, funkcioniše na sljedeći način: osoba koja se pregleda sjedi i drži na ušima slušalice (preko njih se tijelu daju uputi putem visokih frekvencija, koja tkiva ili organi se trenutno analiziraju), dok je uređaj spojen na kompjuter koji čuva podatke skeniranja. Prikupljanje podataka traje do 60 minuta, a slijedi analiza koju radi terapeut. Analizu omogućava složen i sofisticiran program koji ima veoma veliku bazu referentnih vrijednosti (frekvencija) za sva tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, hranu, aditive i ostalo, a postoji i mogućnost njihovog upoređivanja sa podacima dobijenim skeniranjem.

Nakon analize podataka dobijamo informacije o: energetskom stanju cijelog organizma – koji organi i sistemi su izvan ravnoteže; mjestima u tijelu gdje su prisutni određeni (patogeni) mikroorganizmi; eventualno postojećim patološkim procesima u tijelu na energetskom nivou; trenutno mogućim procesima (upala tkiva, promjena strukture tkiva, hormonska neravnoteža, anemija, upala krvnih sudova…) na energetskom nivou; namirnicama i ostalim materijama (polen, dlaka, hemikalije…) na koje osoba pokazuje reakciju alergije ili intolerancije; eventualnom postojanju povećane količine toksina (pesticidi, teški metali, herbicidi…) u tkivima i moguće preosjetljivosti na neke aditive.

Nakon analize i obrade podataka pacijentu se daju uputstva za promjenu životnih navika (prehrana, fitoterapija, homeopatija, dodatne dijagnostičke metode – zavisno o kom se području radi), što se navodi u nalazu i zaključku pregleda.

 

Biorezonantni tretmani dokazali su naročitu efikasnost u sljedećim indikacijama:

–        Alergije i intolerancija na hranu

–        Reumatske bolesti

–        Neurodermatitis, ekcem

–        Hormonalni poremećaj

–        Bronhijalna astma

–        Gljivične infekcije (candida albicans i dr.)

–        Autoimmune bolesti

–        Virusne infekcije

–        Bakterijske infekcije

–        Detoksikacija

 

Biorezonantni tretmani nemaiju poznatih štetnih efekata,  a cilj je da se povrati moć samoizlječenja tijela, odnosno njegovu moć samoregulacije.

Važno je napomenuti da biorezonantni tretmani nijesu zamjena za druge dijagnostičke metode kao što su: ultrazvučna dijagnostika, skener, magnet, gastroskopija, kolonoskopija i drugo.

 

Dr Liudmila Vorobeva

Poliklinika Rezidencija zdravlja Kerber, Podgorica