Jedan cilj – pobijediti karcinom dojki

0
345

Npr. u našem slučaju fejsbuk grupa Za nju je vremenom postala fantastičan medijski kanal za razmjenu iskustava sa našim pratiocima. Obzirom da grupa nije, uslovno rečeno, kupljena, i da je specifično targetirana na osobe starije od 50.godina, možemo se pohvaliti da smo napravili grupu od preko 3000 infuensera koji doprinose svojim javljanjem i interakcijom. Slogane za prošlogodišnju kampanju smo tražili upravo u interakciji sa našim pratiocima.

Interakcija je pravi smisao dobijala na promocijama širom zemlje. Simboličnu ulogu je odigrao i  gerila marketing (naljepnice opomene na ogledalima kabina najposjećenijih radnji, balon podsjetnici na mostovima, junk mail na automobilima dama). Da bi stvorili osjećaj bolje uključenosti u kampanju, prezentovali smo partnerima kampanje i njihovim zaposlenima  istraživanja iz lokalne i međunarodne prakse u vidu radionica.

Postoji li magični štapić za uspješnu kampanju?

Teorijski postoji. Dobra pokrivenost kampanje pomaže. Od prvog trenutka smo željeli jedno – da naša kampanja bude nacionalno pokrivena i da tako opravda taj prefiks. Problem većine kampanja je, najkraće rečeno, nedopiranje do prave adrese. Želimo da uđemo u svaki dom u kojem je naša poruka potrebna. To nije moguće 100%, ali svake godine pomjeramo granice pokrivenosti.

Cijela kampanja ima smisao ako njen ishod opravdava njeno postojanje. Skromno smo omogućili da više od 1800 žena prođe kroz programe obuke za palpatorni samopregled dojki, jedan dio njih smo pregledali ultrazvučno, a 23 spasena života prošla  su najdetaljnije preglede i analize, što je dodatni motiv da nastavimo sa novim kampanjama. Od prvog dana do danas imamo samo jedan cilj – da pobijedimo karcinom dojki.

Šta su planovi za ovu i naredne godine?

Naša vizija  ide u pravcu kako da poboljšamo ambijent i još više podignemo svijest o prevenciji karcinoma dojke. Razmišljamo o nekim IT alatkama koje će olakšati svim ljudima pristup informacijama koje su vezane za karcinom dojki. Blagi rast pratilaca na društvenim mrežama je uvijek dobrodošao, ulazak volonterskih timova u ruralne sredine, sinhronizovano djelovanje sa drugim kampanjama ove vrste u Crnoj Gori, afirmacija volonterizma i, na taj način, kreiranje što boljeg društvenog ambijenta. Ovom prilikom pozivam zainteresovane pojedince, kompanije i institucije da nam se pridruže u još većem broju ove godine. Kampanja je u toku.

 

Jelena Ivović