Obilježavanje dana Ljekarske komore

0
407

– U velikoj zabludi žive oni koji misle da mogu sve sami, još u većoj oni koji misle da je svijet sa njima počeo i onima koji misle da su nezamjenljivi jer na mladima svijet ostaje – smatra prof. Lazović.

On je na kraju posebnu zahvalnost uputio Ljekarskoj komori što je prepoznala njegov rad i rezultate, a posebno što su se sjetili mladih budućih kolega, studenata.

– Ova nagrada je samo podstrek za još veće rezultate i još veća znanja. Koristim priliku da se u svoje lično ime i u ime nagrađenih svima zahvalim, posebno vama prisutnima što ste izdvojili vrijeme da ovo zadovoljstvo podijelimo – naglasio je prof. Lazović.

Ove godine je uručeno priznanje prvom počasnom članu Ljekarske komore prof. dr Nadeždi Baseri, direktorka Interne klinike Malteški vitezovi u Flensburgu, u Njemačkoj, porijeklom iz Crne Gore, koja je prisutne pozdravila putem video poruke i uputila riječi zahvalnosti kolegama i Ljekarskoj komori na izboru, te što ima priliku da kao prva može se ponositi ovim članstvom.

Ona je istakla da su u njenom životu veliku ulogu odigrala dva ljekara, oba crnogorci, njen otac, hirurg dr Hrvoje Ivović i njen učitelj hematologije prof. dr Zoran Ljumović.

– Dugogodišnji kontakti sa kolegama iz Crne Gore imali su, a i danas imaju, za mene veliki značaj. Spremna sam da prenesem stečeno znanje i razmijenim pozitivno iskustvo u radu sa kolegama iz Njemačke i drugih zemalja svijeta, te da zajedno implementiramo u praksu – predložila je prof. Basara, u nadi da će zajedno sa kolegama iz Crne Gore proslaviti jubilej, dvadesetpetogodišnjicu postojanja Ljekarske komore Crne Gore.

                                                                                                                 Verica Pantelić